Medicii si asistentele din Romania, cei mai cautati specialisti in Marea Britanie

Marea Britanie recruteaza medici, asistente medicale si neonatologi din Romania, pe fondul unui deficit de studenti la specializarea asistenta medicala, relateaza cotidianul Huffington Post in editia sa electronica.

Profesionistii din domeniul medical din Romania sunt cei mai cautati, acestia acoperind 22,8 % din noile locuri de munca anuntate, se arata intr-o statistica a site-ului de recrutare Tjobs. Compania reprezinta peste 200 de agentii de recrutare si 300.000 de candidati din Romania, se mai arata in sursa citata.

Astfel, aproximativ 2.300 de locuri de munca pentru profesionistii din domeniul medical sunt anuntate in prezent pentru romani, prin intermediul Tjobs. Anunturile nu includ insa oferte pentru personalul care acorda ingrijire la domiciliu, acestea fiind clasificate separat.

Datele difera semnificativ de cele din ianuarie 2013, atunci cand cele mai multe locuri de munca era in domeniul hotelier, inainte ca restrictiile impuse romanilor pe piata muncii sa fie ridicate luna trecuta.

Citeste si: Migratia medicilor romani: Aproape 14.000 de specialisti au plecat in strainatate in ultimii 6 ani

Adrian Ient, directorul de relatii publice la Cambridge University Hospitals (care reuneste spitalele Addenbrooke si Rosie), a declarat ca unitatile au fost nevoite sa recruteze personal din strainatate atunci cand spitalul Addenbrooke a devenit centru pentru tratarea traumelor acute, in aprilie anul trecut.

“Asteptam de la ei sa aiba un nivel bun de limba engleza si experienta, iar noi oferim un pachet foarte atractiv intr-un loc minunat si un loc fantastic pentru a lucra”, a spus acesta pentru Huffington Post.

“Piata fortei de munca din UE a devenit tot mai competitiva si fiecare economie isi propune sa atraga mintile stralucite si lucratorii cu inalta calificare. Economia din Romania este in crestere rapida, cu o crestere a PIB-ului de 5,2% in ultimul trimestru al lui 2013 — cea mai mare crestere din Uniunea Europeana — si o rata pentru intregul an de 3,5%, prin comparatie cu o crestere medie in UE de doar 0,1 %”, a precizat Ion Jinga, ambasadorul Romaniei in Marea Britanie.

In perioada aprilie 2010-martie 2013, aproximativ 1.471 asistente medicale din Romania au fost inregistrate pentru a lucra in Marea Britanie.

Sursa foto: agerpres.ro