MEDICII SPECIALISTI FRANCEZI vor ajunge in Romania pentru a TRATA RANITII DIN INCENDIUL DE LA COLECTIV

MEDICI SPECIALISTI DIN FRANTA vor sosi duminica seara si in cursul zilei de luni la Bucuresti pentru a OPERA, alaturi de ECHIPELE DE MEDICI ROMANI, RANITII IN INCENDIUL DIN CLUBUL COLECTIV, informeaza Ambasada Frantei la Bucuresti intr-un comunicat. Ambasada aminteste totodata ca “Franta este GATA SA PREIA SI SA TRATEZE PACIENTI, in cadrul structurilor sale specializate, in functie de capacitatile sale de primire”.

“Ambasada Frantei este in permanenta in contact cu autoritatile romane impreuna cu care lucreaza in cooperare deplina. Asa cum am anuntat vineri, 6 noiembrie, o linie de garda a solidaritatii va fi asigurata pentru a permite medicilor specialisti voluntari sa vina din Franta pentru a opera la Bucuresti, alaturi de echipele de medici romani, pentru asigurarea tratamentului unui numar cat mai mare de pacienti”, se arata in comunicatul remis duminica de reprezentanta diplomatica.

CITESTE SI: TRAGEDIA DE LA COLECTIV: 21 DE RANITI au fost TRANSFERATI pana acum in cinci tari

Potrivit ambasadei, “primii medici din Franta vor sosi in seara aceasta si in cursul zilei de maine. Inca din aceasta seara, la Ambasada Frantei este prevazuta o prima intrevedere intre primul medic care va sosi din Franta si autoritatile romane”.

“Asa cum s-a declarat si anterior, Franta este gata sa preia si sa trateze pacienti, in cadrul structurilor sale specializate, in functie de capacitatile sale de primire. Pentru a fi cat mai eficiente posibile – si in interesul pacientilor – aceste posibile transferuri vor fi efectuate in coordonare cu autoritatile franceze, in special cu Ambasada Frantei, care este in legatura cu Centrul de criza si ajutor al Ministerului francez al Afacerilor Externe si cu Ministerul Sanatatii. Primirea acestor pacienti in cadrul structurilor specializate din Franta va depinde in mod evident de avizele medicale, in special din partea medicilor din Franta aflati la fata locului, in Romania”, mai precizeaza Ambasada Frantei.

Sursa foto: observatorulph