Medicii vor decide daca fostul presedinte pakistanez Pervez Musharraf necesita ingrijiri medicale in strainatate

Medicii vor decide daca fostul presedinte pakistanez Pervez Musharraf necesita sa urmeze ingrijiri medicale in strainatate, dupa ce a fost victima unei crize cardiace, joi, in timp ce se deplasa catre un tribunal insarcinat sa-l judece pentru tradare, au afirmat vineri avocatii sai, citati de AFP.

Fostul lider militar, aflat la conducerea Pakistanului in perioada 1999-2008, a fost internat joi la Institutului de cardiologie al fortelor armate, dupa ce a suferit o criza cardiaca in timp ce se deplasa catre un tribunal special infiintat cu scopul de a-l judeca pentru “inalta tradare”, o crima pasibila cu pedeapsa cu moartea.

“Starea (lui Musharraf) ramane stationara, el este in afara pericolului”, a repetat vineri avocatul sau Ahmed Raza Kasuri in fata acestui spital din Rawalpindi, un oras situat la periferia Islamabadului, capitala Pakistanului.

Musharraf, in varsta de 70 de ani, pus sub acuzare in mai multe dosare aflate pe rol, inclusiv in cel privind uciderea fostei sale rivale Benazir Bhutto, a fost plasat in arest la domiciliu la putin timp dupa revenirea sa in Pakistan, in martie.

El a fost eliberat pe cautiune in noiembrie, insa ramane pe lista persoanelor care nu au voie sa plece in strainatate.

La mijlocul lunii noiembrie, Guvernul premierului Nawaz Sharif a anuntat infiintarea unui tribunal special in vederea judecarii lui Musharraf pentru “inalta tradare”, fiind acuzat ca a suspendat Constitutia si a impus starea de urgenta in 2007, cand se afla la putere.

De atunci, fostul presedinte a cerut sa paraseasca tara pentru a-si vizita mama bolnava in Dubai, insa analistii considera ca Musharraf incearca astfel sa scape de un proces care va crea tensiuni intre armata si puterea civila intr-o tara obisnuita cu loviturile de stat.

Daca medicii ii vor recomanda lui Musharraf sa primeasca ingrijiri medicale in strainatate, justitia va trebui sa il lase sa plece, au sustinut vineri avocatii fostului lider.

“Avizul medicilor este definitiv si Curtea va trebui sa-l respecte”, a declarat Kasuri, afirmand ca Musharraf este “stresat”, se afla “sub presiune” si se simte umilit de procedurile deschise pe numele sau.