Medicul Radu Zamfir a ajuns la miezul noptii la SJ Sibiu, pentru o operatie de prelevare de organe

Medicul Radu Zamfir, ranit in accidentul aviatic produs in 20 ianuarie in Muntii Apuseni, impreuna cu o echipa de alti medici de la Bucuresti, a ajuns joi, la miezul noptii, la Spitalul Judetean din Sibiu, pentru o operatie de prelevare de organe, la care sunt asteptati si medici de la Cluj, informeaza Mediafax.

Ambulanta cu care a sosit echipa de medici a ajuns la Spitalul Judetean chiar la miezul noptii,iar cadrele medicale au descarcat intreg echipaamentul necesar operatiei de prelevare de organe, ultimul care a coborat din matina fiind medicul Radu Zamfir, transmite Mediafax.

“Am venit pentru o prelevare de organe: ficat, rinichi, pancreas”, a declarat Radu Zamfir inainte de a intra in Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Sibiu.

Purtatorul de cuvant al SJ Sibiu, Decebal Todarita, a declarat ca, la ora transmiterii acestei stiri, medicii se pregatesc sa intre in operatie si se pun la curent cu situatia medicala a tanarului de 34 de ani, aflat in moarte cerebrala, de la care urmeaza sa fie prelevate organele.

Toderinta a precizat ca operatia va incepe doar dupa ce la Sibiu va sosi si echipa de medici de la Cluj, iar in timpul interventiei toti medicii vor decide daca se vor putea preleva si alte organe in afara celor deja stabilite.

Citeste si: Dr Zamfir nu-si aminteste detalii despre accidentul din Apuseni, grija sa a fost sa-i salveze pe ceilalti 

Potrivit unui comunicat de presa al Spitalului Judetean Sibiu, organele vor fi prelevate de la un pacient de 34 de ani aflat in moarte cerebrala, echipa de medici de la Sibiu obtinand acordul familiei acestuia pentru prelevarea oricarui organ viabil care ar putea salva viata altcuiva.

Barbatul a fost internat la Sectia de Terapie Intensiva marti, in coma profunda, cu “traumatism cranio-cerebral, hemoragie subarahnoidiana, multiple fracturi craniene si fracturi costale”.

Potrivit coordonatorului de transplant Victor Zota, la interventia de prelevare de organe vor participa, pe langa doctori de la Spitalul Judetean Sibiu, si medici din Bucuresti, Targu Mures si Cluj.

“Este vorba despre ficat, rinichi, tesuturi, dar si cord si pancreas, iar pentru acestea din urma vor fi facute evaluari de catre specialistii care vor veni din Targu Mures si Cluj. Totodata, rinichii vor fi transplantati unor pacienti din Cluj”, declara Zota.

El preciza ca pentru prelevarea de ficat merge la Spitalul Judetean din Sibiu o echipa de medici condusa de medicul Radu Zamfir, care la o saptamana si jumatate de la accidentul aviatic din Muntii Apuseni va pleca intr-o misiune de prelevare, dupa ce luni si-a reluat activitatea la Spitalul Fundeni.

Sursa foto: captura video