Medicul SERBAN BRADISTEANU a fost ACHITAT DEFINITIV in dosarul privind licitatia de la ANP

Medicul Serban Bradisteanu a fost achitat, joi, definitiv, atat pentru abuz in serviciu, cat si pentru primire de foloase necuvenite, in dosarul in care a fost acuzat ca ar fi primit mita patru milioane si jumatate de euro privind o licitatie pentru echiparea spitalelor penitenciar.

Medicul Serban Bradisteanu, seful Sectiei de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca din Capitala, a fost achitat de Curtea de Apel Bucuresti, prin decizia de joi fiind mentinuta hotararea luata in prima instanta, de Tribunalul Bucuresti.

Instanta a respins, astfel, actiunea civila formulata de Administratia Nationala a Penitenciarelor ca nefondata.

CITESTE SI: Medicul SERBAN BRADISTEANU, CONDAMNAT pentru favorizarea lui ADRIAN NASTASE. REACTIA fostului premier

Totodata, judecatorii au dispus ridicarea sechestrului asigurator, masura impusa de procurori, cu privire la un apartament si un imobil din Bucuresti, precum si la un imobil din Izvorani apartinand medicului.

In acest proces, medicul Bradisteanu a fost acuzat ca ar fi primit o mita de jumatate de milion de dolari si o alta, in mai multe transe, de trei milioane si jumatate de euro, toti banii fiind dati de o firma austriaco-elvetiana ce distribuie produse medicale, CC Med AG. In schimbul banilor, Bradisteanu ar fi facilitat companiei castigarea unei licitatii pentru echiparea spitalelor penitenciar din Romania, procedura desfasurata in anii 2001-2002.

CITESTE SI: Medicul Serban Bradisteanu, achitat in dosarul privind favorizarea lui Adrian Nastase