Medicul Sorin Ianceu a fost externat, Valentin Calu si Catalin Pivniceru vor pleca acasa marti

Medicul Sorin Ianceu, ranit in accidentul aviatic din Apuseni, a fost externat, luni, de la Spitalul Judetean de Urgenta Cluj, el fiind preluat de o ambulanta pentru a fi dus acasa, la Oradea, in timp ce doctorii Valentin Calu si Catalin Pivniceru ar urma sa fie externati marti, spun surse medicale.

Medicul Sorin Ianceu a fost externat, luni, de la Spitalul Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, fiind scos pe o targa si urcat intr-o ambulanta care a venit de la Oradea pentru a-l prelua si transporta acasa, transmite corespondentul Mediafax.

Intrebat de jurnalisti cum se simte, Ianceu a raspuns: “In plina recuperare”. El a mai spus ca abia asteapta sa isi revada copiii.

Ceilalti doi medici internati, Valentin Calu si Catalin Pivniceru, despre care conducerea spitalului clujean afirma, luni dimineata, ca vor fi externati tot in aceasta zi, ar urma sa plece acasa marti, afirma surse medicale, care spun ca ei vor pleca la Bucuresti cu un avion.

in continuare, la Spitalul Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca va ramane internat copilotul Razvan Petrescu, care vinerea trecuta a fost supus unei a treia interventii chirurgicale. Managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Cluj, Petru susca, afirma ca Razvan Petrescu ar mai putea fi supus si altor operatii, decizia in acest sens urmand sa fie luata de medici in aceasta saptamana.

Vezi aici marturia lui Sorin Ianceu despre ultimele clipe din viata lui Adrian Iovan

In urma accidentului aviatic produs in 20 ianuarie in Muntii Apuseni, intr-o zona accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita dintre judetele Cluj si Alba, si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion. in accident au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.

Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului si victimele au fost gasite de trei localnici, dupa cautari care au durat aproximativ cinci ore si la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar studenta era in stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputand fi salvata.

Toate cele cinci persoane ranite in accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi si traumatisme, au fost internate la sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca. in 21 ianuarie, medicul Radu Zamfir a fost externat de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Cluj, ajungand in Capitala la bordul unui avion de linie.

Ulterior, medicul a sustinut o conferinta de presa la Institutul Fundeni, el spunand ca datorita lui Adrian Iovan sunt cinci oameni in viata, dupa ce aeronava a intrat in ceata, a pierdut inaltime si a pierdut un motor. in urma cu o saptamana, medicul Zamfir si-a reluat activitatea.