Medicul Sorin Ianceu a venit la un nou control, din cauza unor dureri de spate

Medicul Sorin Ianceu, ranit in urma accidentului aviatic din Muntii Apuseni, a venit, miercuri dimineata, la un nou control la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Cluj-Napoca, acuzand dureri de spate si de coaste si spunand ca abia asteapta sa se intoarca sa opereze.

Intrebat de jurnalistii care l-au asteptat la intrarea in Spitalul Judetean de Urgenta Cluj cum se simte, Sorin Ianceu a spus ca este “in recuperare”.

“Sunt in recuperare, incet dar sigur. Mai am dureri la spate, coastele inca dor, piciorul asteptam sa vedem cum va fi dupa plastia cu piele. Am venit la consult si sa vedem saptamana viitoare o programare la interventia care va avea loc la picior, va fi luata piele dintr-o parte si s-o puna deasupra plagii, este o zona granulara, care nu este acoperita cu piele. Maine, in 20 februarie, voi avea ziua de nastere de o luna, pentru un bebelus merg bine, sunt mandru ca si vorbesc”, a spus Ianceu.

Citeste si: Dezvaluiri senzationale despre tragedia din Apuseni

Medicul a mai spus ca il va vizita si pe copilotul Razvan Petrescu, care a ramas internat la Spitalul Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, si a spus ca tine legatura zilnic cu ceilalti medici raniti in accident.

Intrebat, de asemenea, cum vede, la o luna de la producerea accidentului aviatic, aceasta experienta, Sorin Ianceu a raspuns ca trebuie sa invete din ea tot ce se poate invata si sa mearga inainte.

“Nu e ceva ceva ce iti schimba parcursul radical in viata, trebuie sa iei tot ce ai invatat din aceasta experienta si sa pui in practica in fiecare zi”, a mai spus medicul.

Chestionat, in continuare, daca asteapta sa se intoarca la serviciu, Ianceu a raspuns afirmativ, precizand ca vrea “sala si bisturiu”, acestea fiind singurele sale dorinte.

“Altceva nu vreau, m-am saturat de pat, de corset, de tot. Vreau sala de operatie, vreau inapoi acolo unde sunt eu si pentru ce am invatat. Asa cum Radu Zamfir s-a intors in sala, ne vom intoarce cu totii pe rand, mai devreme sau mai tarziu. Suntem la fel de nerabdatori, pentru ca acolo suntem altceva, suntem ceea ce ne-am pregatit sa fim si ceea ce stim sa fim cel mai bine”, a mentionat Ianceu.

La randul sau, managerul SCJU Cluj-Napoca, Petru susca, a declarat ca Razvan Petrescu, ranit in accidentul aviatic din Muntii Apuseni si care a ramas internat in unitatea sanitara, va fi externat cel mai probabil in cursul zilei de vineri.

In 10 februarie, medicul Sorin Ianceu a mai venit la un control medical la Spitalul Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, la o saptamana de la externare.

In urma accidentului aviatic produs in 20 ianuarie in Muntii Apuseni, intr-o zona accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita dintre judetele Cluj si Alba, si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion. in accident au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul “Sfanta Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius.

Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului si victimele au fost gasite de trei localnici, dupa cautari care au durat aproximativ cinci ore si la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar studenta era in stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputand fi salvata.

Toate cele cinci persoane ranite in accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi si traumatisme, au fost internate la sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca. in 21 ianuarie, medicul Radu Zamfir a fost externat de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) din Cluj, ajungand in Capitala la bordul unui avion de linie.

De asemenea, medicul Sorin Ianceu a fost externat in 3 februarie, iar ceilalti doi medici raniti in accidentul aviatic, Valentin Calu si Catalin Pivniceru, au fost externati a doua zi, ei fiind dusi cu o ambulanta SMURD la aeroportul din Cluj, de unde au ajuns in Capitala cu aeronava Cessna Citation donata SMURD.

Copilotul Razvan Petrescu, in varsta de 23 de ani, a suferit trei operatii, iar in 13 februarie a fost mutat de la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca intr-un salon al Sectiei de Chirugie, evolutia starii sale de sanatate fiind buna.

Parchetul ICCJ a dispus, in cazul accidentului aviatic din Apuseni, inceperea urmaririi penale pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si neglijenta in serviciu, urmand sa fie audiate persoanele care au coordonat zborul si operatiunile de alarmare, localizare si cautare a victimelor.

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, declara recent ca in cazul accidentului aviatic din Apuseni pot raspunde penal atat persoane fizice, cat si persoane juridice.