Medicul Virgil Musta este tranșant: ” Trebuie să alegem între ce putem salva și ce nu!”

În contextul creșterii accelerate a cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus, medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara a declarat că această situație poate fi reglată numai dacă o serie de măsuri radicale vor fi puse în aplicare.

Virgil Musta consideră că aceste restricții trebuie să includă un blocaj total de aproximativ două-trei săptămâni chiar dacă este greu de realizat. „Ar trebui impuse niste reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze. Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă. Dacă nu eşti ferm… Şi poate gândit foarte bine… Ideal, poate ar fi bine să blochezi totul două – trei săptămâni, dar din păcate este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, dar nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată”, a declarat Musta pentru news.ro.

„(n.red. Creșterea de cazuri de infectare) este într-o progresie geometrică. Aşa se întâmplă şi în străinătate şi e mai greu de respectat. Dacă respectam acum trei luni, nu eram aici. Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm”, a mai declarat Musta.

„Este rău că nu mai avem timp. În sensul presiunii asupra sistemului de sănătate. Una era să se întâmple când spitalul era gol, alta e când spitalul e plin. Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva. Să zicem că sunt persoane care vin cu forme medii şi uşoare, acum îi trimitem acasă şi sperăm să nu evolueze sever”, a concluzionat Virgil Musta.

Sursa foto: opinia timisoarei