Megahost: 4 sfaturi pentru a va proteja site-ul de amenintari

Pentru multi clienti de hosting, securizarea unui website pare o misiune imposibila. Asta deoarece exista foarte multe variabile de luat in calcul si moduri in care un atacator poate provoca daune unui website.

Intr-adevar, nu puteti fi niciodata sigur ca site-ul dvs. este 100% securizat, dar cel putin daca tineti cont de urmatoarele 4 sfaturi, puteti dormi mai linistit.

1) Scripturi si aplicatii web – De cele mai multe ori, atacatorii vor cauta cele mai evidente vulnerabilitati ale site-ului dvs. Adesea, scripturile si aplicatiile web sunt cele mai usoare tinte. Daca utilizati scripturi third-party (realizate de terti), trebuie sa va asigurati ca acestea sunt mereu actualizate si sa acordati atentie sporita securizarii acestora. De obicei, puteti gasi sfaturi de securitate specifice pentru scriptul sau aplicatia web pe care o folositi pe site-ul sau forumul dedicat acesteia.

2) Backup – Cand aveti putin timp liber, incercati sa creati un backup al site-ului dvs. Astfel, adaugati un strat de protectie suplimentar impotriva amenintarilor de securitate inevitabile, cum ar fi fenomenele naturale, defectiunile hardware sau chiar erorile de utilizator. Prin urmare, este recomandat sa faceti in mod regulat backup-uri offsite si sa verificati din cand in cand integritatea acestora.

3) Software-ul local – Este destul de putin probabil ca software-ul de pe computerul dvs. sa va afecteze in vreun fel site-ul, dar este posibil. Prin urmare, este indicat sa mentineti si software-ul local actualizat si securizat pentru a reduce riscul de raspandire pe serverul dedicat a unor programe malware locale.

4) Verificati codul – Asa cum aplicatiile web third-party pot fi tinta unor atacuri web, asa se poate intampla si cu aplicatiile create de dvs. Daca scrieti aplicatii pentru propriul site, trebuie sa va asigurati ca acestea nu prezinta vulnerabilitati si sa verificati sa nu existe brese de securitate.Protejarea site-ul dvs. nu trebuie sa fie o corvoada. Cu putin efort si putina dedicare, puteti sa-l feriti de amenintarile de zi cu zi.