Megahost: Generalitati despre hosting

In cazul in care nu sunteti foarte familiarizat cu industria de hosting, speram ca informatiile de mai jos va pot ajuta sa intelegeti mai bine factorii de care ar trebui sa tineti cont atunci cand alegeti un furnizor de hosting de calitate.

1) Nicio companie de hosting nu va poate garanta uptime de 100% pe termen lung. Acest lucru pur si simplu nu se poate intampla. Chiar daca va poate oferi uptime de 100% timp de cateva luni, mai devreme sau mai tarziu, tot va interveni ceva. Pur si simplu sunt prea multi factori implicati (retele electrice, echipamente, alimentarea cu energie, probleme de software, erori umane, etc.), si nu toti sunt sub controlul companiei de hosting.

2) Intretinerea nu este inclusa in uptime. Atunci cand se calculeaza uptime-ul, de obicei nu se include downtime-ul cauzat de intretinerea planificata. Acest lucru inseamna ca, daca o companie de hosting spune garanteaza un uptime de 99,9%, acesta inseamna uptime de 99,9% minus timpii necesari intretinerii.

3) Uptime de 99,8% inseamna DUBLUL downtime-ului de 99,9%. Chiar daca valorile par apropiate, un uptime de 99,9% inseamna 8 ore si 45 de minute de downtime pe an, in timp ce un uptime de 99,8% inseamna 17 ore si 30 de minute de downtime pe an. Un uptime de 99,8% este acceptabil, dar un uptime de 99,9% este de preferat in cazul in care aveti un site care este foarte important pentru afacerea dvs.

4) Nu exista resurse nelimitate . Probabil vedeti adesea reclame ale companiilor de hosting care ofera resurse nelimitate clientilor. Acest lucru inseamna de fapt resurse suficiente pentru majoritatea utilizatorilor. Cu toate acestea, daca utilizati resurse suficiente pentru a perturba performanta altor site-uri de pe acel server dedicat, contul dvs. va fi suspendat mai devreme sau mai tarziu. Optiuni nelimitate pur si simplu nu exista (acest lucru se aplica numai la shared hosting, desigur). Un alt motiv pentru care nu exista resurse nelimitate este performanta. Puteti transfera doar o cantitate limitata de date, puteti folosi doar o cantitate limitata de CPU, si puteti avea doar o cantitate limitata de conexiuni active pe site-ul dvs.

5) Pe un cont de shared hosting, site-ul dvs. imparte un server cu alte cateva sute de site-uri. Asa cum utilizarea resurselor de catre site-ul dvs. poate afecta alte site-uri de pe serverul respectiv, si alte site-uri va pot afecta pe dvs. Fiti atent la schimbarile bruste sau graduale de performanta. Chiar daca shared hosting este un bun punct de pornire pentru business-urile aflate la inceput de drum, si are cele mai accesibile preturi, totusi, trebuie sa fiti constienti de faptul ca acesta are si propriile sale dezavantaje.