MEHEDINTI: Digul de la Cozia suprainaltat in asteptarea VIITURII de pe Dunare

Autoritatile se pregatesc pentru a face fata VIITURII de pe Dunare. In acest sens, la Mehedinti, DIGUL de aparare al localitatii Cozia a fost suprainaltat cu saci cu nisip pe o lungime de 2,5 km.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Mehedinti, Flauvius Iscru, a declarat ca masurile au fost luat in vederea preintampinarii INUNDARII localitatii Cozia, in conditiile in care VIITURA care se asteapta pe Dunare va inregistra un debit prognozat de peste 13.000 mc/s.

Citeste si: DRAGNEA, CU SALUPA LA INUNDATII. PONTA: AVEM O MARE PROBLEMA CU VIITURA DE PE DUNARE

“In punctul critic Cozia sunt in pericol, daca apa se va revarsa peste DIGUL de protectie, 18 case, 44 anexe, 300 hectare teren agricol si un sector de 1,5 km al Drumului Comunal (DC) 101”, a precizat Iscru, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, in zona este asteptat de autoritati viceprim-ministrul Liviu Dragnea, pentru a analiza solutiile de atenuare a INUNDATIILOR din zonele vulnerabile ale Dunarii.

Vicepremierul Liviu Dragnea se afla, marti, in inspectie in zonele cu risc maxim de INUNDATII, in contextul atentionarii hidrologice privind cresterea debitului apelor Dunarii, in aceste zile, peste nivelul normal. Perioada critica va fi la sfarsitul acestei saptamani, cand cota apelor Dunarii este prognozata sa creasca cu cinci centimetri.

DUNAREA, PESTE COTELE DE INUNDATIE LA CALAFAT, BECHET, CORABIA, TURNU MAGURELE SI ZIMNICEA

Sursa foto: agerpres.ro