MEHEDINTI: Mai multe gospodarii AU FOST INUNDATE de apele DUNARII in localitatea CRIVINA

Un numar de opt gospodarii sunt inundate in satul Crivina, comuna mehedinteana Burila Mare, apa din Dunare infiltrandu-se prin digurile de protectie, informeaza Agerpres. 

Potrivit primarului Jenica Cicic, fenomenul a inceput in urma cu doua zile, cand cotele apei Dunarii au crescut, situatie care a generat fisurarea pe alocuri a apararilor din mal executate din balast.

Am intervenit in zonele afectate si am consolidat cu nisip malurile, dar cu toate acestea nu putem stopa infiltratiile care se produc in corpurile acestora“, a precizat Cicic.

Edilul comunei Burila Mare a mai afirmat ca a solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta care actioneaza cu patru motopompe pentru indepartarea apei din gospodariile situate in apropierea fluviului Dunarea.

CITESTE SI: 11 MARTIE, SEMNIFICATII ISTORICE: IN 2011 UN CUTREMUR CU MAGNITUDINEA 9 LOVESTE JAPONIA, PROVOCAND UN TSUNAMI DEVASTATOR

“Am propus unui numar de trei familii sa se mute in unele imobile pana cand vom reusi sa consolidam digurile, dar nu au vrut, chiar daca le-am explicat riscurile la care se expun“, a spus Cicic.

El a mai aratat ca autoritatile locale monitorizeaza sectorul vulnerabil la inundatii si sunt pregatite sa intervina in cazul ruperii unei parti a digului si inundarii locuintelor.