Mehedinti: Trei focare de BOALA LIMBII ALBASTRE confirmate. Targurile de animale au fost inchise

Trei focare de BOALA LIMBII ALBASTRE au fost CONFIRMATE si in Mehedinti, unde exista si alte 16 suspiciuni, iar autoritatile sanitar-veterinare au decis sa INCHIDA pe termen nelimitat toate cele sapte TARGURI DE ANIMALE din judet.

Potrivit directorului Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Mehedinti, Sorin Jianu, au fost CONFIRMATE sapte cazuri de BOALA LIMBII ALBASTRE in localitatile Prunisor, Voloiac si Strehaia.

Citeste si: FOCARE DE BOALA LIMBII ALBASTRE, CONFIRMATE IN JUDETUL GORJ

Totodata, pe langa cele sapte cazuri CONFIRMATE de Institutul Sanitar Veterinar din Bucuresti, analizele facute de inspectorii Directiei Sanitar Veterinare Judetene au dus la identificarea altor 16 cazuri, in prezent asteptandu-se CONFIRMAREA acestora de la institutul din Capitala. Suspiciunile de BOALA LIMBII ALBASTRE sunt in localitatile Eselnita, Dubova, Brativoesti, Brebina, Lupsa se Sus si Molani.

Conform sursei citate, s-a dispus INCHIDEREA celor sapte targuri din judet in care se comercializeaza animale, pe termen nelimitat, pana la eliminarea tuturor focarelor de BOALA LIMBII ALBASTRE. De asemenea, toate pietele de animale vor fi verificate zilnic de inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, pentru a verifica modul in care au fost inchise targurile, relateaza Mediafax.

Citeste si: UN NUMAR DE 198 ANIMALE AFECTATE DE BOALA LIMBII ALBASTRE AU FOST IDENTIFICATE PANA IN PREZENT

Intr-un bilant transmis saptamana trecuta, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) preciza ca aproximativ 350 de animale au fost afectate de BOALA LIMBII ALBASTRE in 63 de comune din 12 judete, cele mai multe cazuri fiind in Buzau, Olt, Prahova, Valcea, Bacau si Gorj.

Sursa foto: dcnews.ro