Melescanu a depus juramantul ca ministru de Externe. Basescu: Nu v-as fi numit, dar e urgent

Teodor Melescanu, noul ministru al Afacerilor Externe, a depus luni seara, la Palatul Cotroceni, juramantul de investire in functie, la ceremonia de investire luand parte si presedintele Traian Basescu.

Seful statului a declarat la investirea lui Melescanu ca demisia lui Titus Corlatean a venit prea tarziu, subliniind ca nu nu l-ar fi numit in functie daca situatia nu ar fi fost urgenta. Totodata, Basescu a tinut sa aminteasca faptul ca a ramas cu declaratia lui Teodor Melescanu in minte, respectiv aceea ca daca ar fost ministru de Externe, nu s-ar fi intamplat situatia din diaspora.

“Demisia dlui Corlatean a intervenit prea tarziu, dansul trebuia sa isi asume esecul inca din 2 (noiembrie, n.r.) noaptea. Nici pe dvs nu v-as fi numit avand in vedere intamplarile din ultima perioada a mandatului dvs, dar o fac datorita urgentei si pentru ca am ramas cu declaratia dvs in minte, ca daca ati fi fost ministru de Externe nu s-ar fi intamplat situatia din diaspora. Avand incredere totusi in ceea ce ati spus public, va invit sa depuneti juramantul”, i-a transmis seful statului lui Teodor Melescanu la ceremonia de depunere a juramantului.

MELESCANU A FOST VALIDAT DE BASESCU SI VA DEPUNE JURAMANTUL DE INVESTITURA LA ORA 17.30. REACTIA FOSTULUI SEF SIE

Presedintele Traian Basescu a semnat, luni dupa-amiaza, decretul de numire al lui Teodor Melescanu in functia de ministru de Externe. 

Melescanu a declarat astazi, la Antena 3: ”Am avut o discutie si am spus ca daca e vorba despre alegerile din Diaspora voi face tot ce imi sta in putinta ca toti romanii sa voteze. Nu vrem ziduri între romanii din tara si cei din strainatate. Dupa ce Traian Basescu accepta numirea mea, pot sa spun mai multe despre ceea ce voi face. Prima discutie, daca voi fi numit, o voi avea la BEC, cu ceva concret, sa vedem ce putem face pentru a nu crea un motiv de invalidare a alegerilor”, a declarat Teodor Melescanu intr-o interventie la postul de televiziune Antena 3.

CITESTE SI: TITUS CORLATEAN a DEMISIONAT! Cine ii va lua locul

Premierul Victor Ponta a anuntat, tot luni, ca a acceptat demisia lui Titus Corlatean si a anuntat ca propunerea Guvernului pentru inlocuirea acestuia este Teodor Melescanu, fostul director al SIE.

– See more at: https://mondonews.ro/ponta-am-luat-act-de-demisia-lui-corlatean-voi-face-o-declaratie-in-acest-sens-la-guvern/#sthash.tmyIl6k8.dpuf