Melescanu, fara sprijinul Partidului Dreptatii Sociale. Traian Rece: Am depus contestatie la BEC, sa-mi dea inapoi banii cheltuiti

Teodor Melescanu are probleme cu partenerii politici. Partidul Dreptatii Sociale (PDS) anunta ca va ridica sprijinul pentru sustinerea lui Melescanu la fotoliul de la Palatul Cotroceni, dupa ce aseara, la o emisiune televizata, Melescanu s-a dezis de acest partid, afirmand ca semnaturile pentru candidatura sa au fost stranse de un tanar afacerist. Cei de la PDS sustin ca au strans aproximativ 300.000 de semnaturi pentru Teodor Melescanu si acum contesta candidatura lui Melescanu la Biroul Electoral Central (BEC) si cer inapoi banii cheltuiti pentru sustinerea acestuia.

Teodor Melescanu discuta despre candidatura sa la Presedintie de aproximativ trei luni de zile, cand inca se afla in frunte SIE, potrivit presedintelui PDS, Traian Rece. “Am trimis la BEC contestatie. Nu ne-a venit sa credem ce a spus aseara, ne-am dat seama ca joaca la doua capete. El a fost sustinut de PDS, si la cateva ore te dezici si ne arunci la lada de gunoi”, a spus Rece, care a adaugat ca vrea inapoi cei 200.000 de euro cheltuiti pentru sustinerea lui Melescanu. “Altfel ma duc la Mitropolie sa-i dea Dumnezeu sanatate de banii pe care mi i-a furat”, a mai spus Traian Rece.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE: 14 candidati inscrisi in cursa pentru Cotroceni

Traian Rece, presedintele interimar al Partidului Dreptatii Sociale: “Nu ne-am suparat pe domnul Melescanu. Problema este cu totul alta. Domnia sa a apelat la serviciile noastre acum doua luni de zile.Am fost invitat de domnia sa la dumnealui acasa si m-a rugat sa-l ajut pentru ca vrea sa intre in lupta pentru Cotroceni. Sa avem o discutie si sa-l ajut, domnia sa aflase ca m-am ocupat de doua campanii electorale si am iesit victorios. S-au adunat semnaturi, avem 150.000 de semnaturi cu Alternativa Nationala, si-a pus o doamna avocata care a facut niste gafe la inregistrare. Avocata a facut o greseala materiala si la inscrierea aliantei ni s-a dat peste mana si de la BEC si CCR. Melescanu a intrat in tensiune ce facem. A acceptat ideea sa candideze independent iar partidul meu sa-l sustina cu toate fortele. A trebuit sa strangem alte liste, care au fost predate unui copil. Aseara am fost la dumnealui si mi s-a spus ca suntem un partid extremist de stanga. Am cazut pe spate. Cum adica un partid extremist noi? Liberalii fac o oferta, mi-a spus. Aseara cu doua ore inainte de-a intra in emisie asta mi-a spus. Sa te dezici aseara, e penibil. Nu poate un asemenea om sa ne arunce la lada de gunoi. 200.000 de euro platiti din buzunarul meu am cheltuit pana acum pentru campania lui Melescanu. Mi-am scos dividentele si in loc sa-mi iau masina, am investit in aceasta idee: Teodor Melescanu. De circa trei luni discutam despre candidatura sa la Presedintie”.

“Domnul Dogaru va va confirma de cate ori am fost acasa la domnul Melescanu. Nu sunt un mincinos. Am muncit la niste campanii la care am iesit victorios”, a adaugat Traian Rece.

Amintim ca presedintele Traian Basescu a trimis luni o scrisoare sefilor Senatului si Camerei Deputatilor prin care le-a cerut sa ia act de demisia lui Teodor Melescanu de la sefia SIE, potrivit Administratiei Prezidentiale. Melescanu (73 de ani) a devenit directorul SIE in 2012, dupa demisia lui Mihai Razvan Ungureanu.

Teodor Melescanu si-a depus candidatura la prezidentiale, marti, din partea Partidului Dreptatii Sociale.Partidul Dreptatii Sociale (PDS) este un partid de stinga infiintat in 2011. Potrivit Evenimentului Zilei, unul dintre cei care au contribuit la infiintarea PDS ca replica la PSD a fost Octav Cozmanca, un fost lider al social-democratilor din epoca Iliescu – Nastase.

PDS a participat si la europarlamentarele din 2014, unde a obtinut 0,24% din voturi (13.570 voturi).

Teodor Melescanu (fost membru PNL) nu a precizat cine s-a ocupat de stringerea semnaturilor sale, dar la jumatatea lunii august a aparut informatia ca Mircea Dogaru se va ocupa de acest proces. Dogaru, seful militarilor rezervisti, s-a facut remarcat prin cererile de desfiintare a DNA si Curtii Constitutionale, precum si prin pozitiile apreciative la adresa lui Vladimir Putin.