Melescanu sustine ca Basescu l-a amenintat ca il da afara de la conducerea SIE

Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE), Teodor Melescanu, a declarat, miercuri seara, ca a fost amenintat de presedintele Traian Basescu ca va fi dat afara de la conducerea institutiei. Declaratia a fost facuta in studioul Romania TV.

Astfel, Melescanu sustine ca presedintele Traian Basescu l-a amenintat ca il va da afara dupa ce nu i-a raspuns la cererea de a-i pune la dispozitie lista cu ofiteri acoperiti din Guvern.

Teodor Melescanu a fost intrebat de moderatori daca a fost amenintat de seful statului ca il va da afara din fruntea SIE.

Citeste si: BASESCU: TENTATIA SERVICIILOR DE INFORMATII E SA ACAPAREZE CAT MAI MULT CONTROL SI INFLUENTA. CONTROLUL PARLAMENTAR E PREA SLAB

“Da, a fost o discutie mai tensionata, da”, a raspuns Melescanu, invitat in studio alaturi de ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Candidat independent la Presedintie, Melescanu a sustinut ca SIE este afecat de acest scandal iar partenerii externi ai Romaniei “nu mai baga niciun ban, totul e inghetat, asteptand sa vada ce se intampla”.