Membrii Guvernului CIOLOS isi preiau mandatul in prezenta lui IOHANNIS la Palatul Victoria

DACIAN CIOLOS si echipa sa de ministri au ajuns la Palatul Victoria pentru a-si prelua mandatele, dupa ce au depus juramantul de investitura la Palatul Cotroceni. Alaturi de ei s-au aflat Sorin Cimpeanu, dar si presedintele KLAUS IOHANNIS. 

Sorin Cimpeanu, cel care a fost premier interimar in ultimele zile, a urat succes noului cabinet.

”O sa predau stafeta. Guvernul din care am facut parte a incercat sa faca cu onestitate tot ce a putut mai bine. Va doresc succes”, a declarat fostul ministru interimar Sorin Cimpeanu.

Premierul DACIAN CIOLOS a declarat ca el si echipa sa vor face tot posibilul pentru a fi cat mai deschisi si receptivi.

”Doresc sa multumesc domnului Cimpeanu pentru modul in care a colaborat, pentru modul in care m-a spirjinit in aceasta perioada si pentru modul in care si-a exercitat mandatul.
Domnule presedinte, mi-ati cerut sa vin cu o echipa de independenti, specialisti, ambitiosi, care si-au lasat activitatile in care au investit efort, timp si energie si care au hotarat sa-si puna competentele intr-o echipa. Va multumesc pentru incredere si va asigur ca facem tot ce tine de noi sa fim cat mai deschisi, receptivi si sa dam tot ce e mai bun din noi pentru a arata ca lucrurile pot merge din bine in mai bine in Romania”, a declarat, la randul sau, DACIAN CIOLOS.

Presedintele KLAUS IOHANNIS a sustinut un discurs si la Palatul Victoria. El a dat asigurari noului guvern ca se poate bucura de tot sprijinul sau. Totodata, IOHANNIS a insistat ca nu ii va spune niciodata guvernului ce si cum sa faca.

De asemenea, seful statului a precizat ca guvernul se afla in fata unei provocari, ca asteptarile sunt mari, dar el are incredere in CIOLOS si in echipa sa.

”Va felicit domnule pe dumneavoastra domnule prim-ministru si echipa dumneavoastra si va doresc mult, mult succes. Se cuvine sa multumesc domnului prim-ministru Cimpeanu pentru modul in care a stiut sa conduca guvernul. Consider ca a facut o treaba buna. 

CITESTE SI: Guvernul CIOLOS a depus JURAMANTUL DE INVESTITURA. IOHANNIS: Avem o criza de incredere a cetateanului in politicianul pe care l-a ales.UPDATE

Un guvern independent politic nu a stat de mult la aceasta masa. Nu stiu daca a existat vreodata un guvern chiar asa independent politic. Vreau sa cred ca e o premiera care ajuta Romania. Am convingerea ca veti reusi, contrar asteptarilor unora, sa va faceti treaba foarte bine. S-a vazut azi in Parlament ca politicieni si-au dorit un astfel de guvern. Votul covarsitor pe care l-a primit a aratat ca pana si politicienii, care declarativ cel putin sunt reticenti, chiar au imbratisat aceasta solutie pentru Romania in aceasta etapa.

E o provocare, dar una frumoasa pe care ati primit-o. Aveti sansa de a arata cum se poate guverna bine intr-un an complicat si cu asteptari foarte mari, asteptari din partea societatii, din partea poporului, putem sa spunem. Trebuie sa fiti constienti ca asteptarile vin si din partea politicienilor, am convingerea ferma ca toti isi doresc ca treaba sa mearga ceas, deci e nevoie de un guvern eficient.

Va doresc sa fiti acest guvern eficient. Va doresc, domnule premier, sa reusiti ca din acest guvern pe care l-ati ales si promovat ca o echipa de specialisti sa faceti o echipa unita, care merge mai departe cu un spirit sanatos in dorinta de a guverna Romania bine, foarte bine.

Astazi mai mult ca in zilele trecute s-a speculat relatia dumneavoastra cu mine. Eu pot sa va spun cateva lucruri clar: nu voi incerca niciodata sa spun guvernului ce sa faca sau sa impun cum sa faca. Aveti toata libertatea si toata raspunderea. In mine veti gasi oricand un partener. Eu vreau ca Romania sa functioneze bine. Pentru asta e nevoie de un guvern care functioneaza bine si pentru asta e nevoie de comunicare. Este nevoie de cele mai bune cai de comunicare pentru rezolvarea unor probleme care abia asteapta sa vina cineva sa le gaseasca rezolvare.

2016 e un an complicat cu doua randuri de alegeri, cu un buget care inca nu a ajuns in Parlament si care e bine ca v-a asteptat pe dumneavoastra. Simplu nu va fi. Sa contati pe parteneriatul cu mine. Va dioresc mult succes”, a declarat presedintele.

Sursa foto: ziuanews