Membrii PSD CONDAMNATI in prima instanta pentru CORUPTIE, SUSPENDATI din partid

Membrii PSD care sunt CONDAMNATI in prima instanta pentru faptele de CORUPTIE vor fi SUSPENDATI din partid, conform unei modificari la statut propuse de presedintele formatiunii, VICTOR PONTA.

Noul statut al PSD va intra vineri in dezbaterea Consiliului National, iar discutii pe marginea acestuia au avut loc marti la sediul central al partidului.

“Este un amendament pe care eu l-am depus, comisia (pentru statut – n.r.) l-a incorporat in propunerile care vor fi vineri si care prevad un anumit tip nu de responsabilitate politica, ci de decizie politica pentru acei colegi ai nostri, in frunte cu mine evident, care se afla in diverse faze ale unor procese penale pentru fapte de coruptie. Si asta inseamna: daca esti inculpat, adica daca s-a pus in miscare actiunea penala, nu mai poti ocupa functiile numite de ministru sau conducerea celor doua Camere. Daca esti trimis in judecata pentru fapte de coruptie, de asemenea esti suspendat din functiile — din primele nu poti sa fii suspendat, ci esti inlocuit — esti suspendat din functiile politice, daca apare o condamnare in prima instanta, inclusiv din calitatea de membru de partid si, sigur, in cazul unei condamnari definitive, la fel pentru persoanele arestate preventiv isi pierd functiile numite, functiile politice”, a detaliat presedintele PSD.

Citeste si: LIVIU DRAGNEA: “Eu CRED si SUSTIN ca in TOAMNA acestui an sa avem CONGRESUL PARTIDULUI”

Intrebat ce se va intampla cu senatorul DAN SOVA, Ponta a aratat ca regulile statutare se vor aplica tuturor membrilor PSD.

“Daca adoptam niste reguli, regulile sunt pentru toti si se vor aplica de la presedintele partidului pana la membrul de partid care s-a inscris azi”, a spus el.

Intrebat daca exista riscul sa ramana fara o parte dintre colegii importanti din partid, VICTOR PONTA a afirmat ca PSD este partidul cel mai mare din Romania ultimilor 25 de ani.

“600.000 de membri. Dintre acestia sunt o multime de oameni parlamentari, ministri, secretari de stat, alesi locali, primari, presedinti. Nu va exista niciodata un PSD fara lider, nu va faceti griji”, a adaugat presedintele PSD.

Citeste si: DECIZIE PSD: OANA MIZIL va fi EXCLUSA din PARTID

Modificarile la statutul PSD, care vor fi depuse in instanta dupa congresul partidului, vor deveni efective dupa rezolutia in acest sens a Consiliului National din 20 si 21 martie.

“Prin rezolutia politica a Consiliului National, aceste chestiuni care tin de responsabilitatea politica se vor aplica practic imediat dupa Consiliul National, pentru ca intre Consiliul National si Congresul de la sfarsitul anului vom avea alegeri in toate structurile partidului, pornind de jos, de la organizatia de baza, de comuna, de scara de bloc, pana la municipii, judete si dupa aceea congresul national”, a explicat VICTOR PONTA.

Sursa foto: realitatea.net