MEN a finalizat REEVALUAREA OFERTELOR pentru noi MANUALE la clasele I si a II-a

Ministerul Educatiei Nationale (MEN), prin Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), a finalizat procedura de REEVALUARE A OFERTELOR de MANUALE SCOLARE pentru clasele I si a II-a, in format print si digital, din cadrul licitatiei publice privind achizitionarea acestora, au anuntat luni reprezentantii institutiei.

Potrivit sursei citate, REEVALUAREA a tinut cont de prevederile Deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), din data de 10 septembrie si s-a realizat in baza legislatiei in vigoare privind licitatiile publice. Termenul de finalizare a REEVALUARII a fost stabilit in maximum doua saptamani de la momentul publicarii deciziei.

Citeste si: Editorii ACUZA: LICITATIA pentru manuale a fost FRAUDATA

REEVALUAREA este prima etapa din procedura de licitatie. De luni, CNEE va informa toti ofertantii cu privire la rezultatele evaluarii proiectelor de manuale depuse. Din punct de vedere legal, imediat dupa aceasta informare, participantii la reevaluare pot depune contestatii. Intr-o astfel de situatie, MEN va astepta decizia de solutionare a CNSC si va aplica prevederile acesteia, in limita termenelor legale, mai spune sursa citata.

Citeste si: REMUS PRICOPIE a decis sa EXTINDA perioada de utilizare a MANUALELOR VECHI pentru clasa I

“Etapa urmatoare va presupune semnarea acordurilor-cadru intre CNEE si ofertantii castigatori. Imediat dupa acest moment, cadrele didactice din invatamantul primar vor fi consultate asupra manualelor care urmeaza sa fie folosite la catedra, pentru a putea opta pentru acelea pe care le considera potrivite. Consultarea se va face pe o platforma on-line, aceeasi pe care se vor centraliza comenzile de manuale ale fiecarei unitati de invatamant. Dupa centralizarea comenzilor, CNEE va incheia contracte cu fiecare ofertant in parte”, se arata in comunicat.

Sursa foto: wikimapia.org