MEN a selectat noua OFERTE DE MANUALE pentru clasele I si a II-a

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a comunicat ofertantilor rezultatele finale ale evaluarii OFERTELOR de proiecte de MANUALE scolare pentru clasele I si a II-a, au anuntat luni reprezentantii institutiei.

Astfel, dintre proiectele depuse de cei 21 de participanti la procedura de licitatie – individual sau in asociere – au fost selectate NOUA OFERTE, dupa cum urmeaza:

1. Comunicare in limba romana clasa I: SC CD Press SRL_OF_1, SC CD Press SRL_OF_2, Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO Romania SA.

2. Comunicare in limba materna maghiara clasa I: Editura Corvin Deva.

3. Comunicare in limba romana clasa a II-a: SC CD PRESS SRL.

4. Matematica si explorarea mediului clasa I: SC CD PRESS SRL, Grup Media Litera SRL+ Grup Editorial Litera SRL+SC SIVECO Romania SA.

5. Matematica si explorarea mediului clasa a II-a: SC CD PRESS SRL.

6. Limba moderna clasa I – limba engleza: SC Edu Soft Marketing Srl + SC Cromatic Tipo SRL.

Nu au fost selectate OFERTE la urmatoarele discipline: Comunicare in limba romana pentru minoritati clasa I, Comunicare in limba romana pentru minoritati clasa a II-a, Comunicare in limba materna maghiara clasa a II-a, Limba moderna clasa I (limba germana), Limba moderna clasa a II-a (limba engleza, limba franceza, limba spaniola, limba germana, limba italiana), Religie clasa I si Religie clasa a II-a.

Citeste si: MANUALELE DIGITALE nu vor ajunge in aceasta toamna pe bancile elevilor

Cele mai multe oferte au fost inregistrate la Matematica si explorarea mediului clasa I (13 oferte), urmata de Comunicare in limba romana clasa I (12 oferte).

Nu au fost depuse oferte pentru 12 loturi, dintre care sase pentru comunicare in limbile materne ale minoritatilor pentru clasa I si sase pentru comunicare in limbile materne ale minoritatilor pentru clasa a II-a.

MEN va organiza o noua procedura de achizitii pentru loturile pentru care nu s-au depus oferte si pentru loturile pentru care nu exista inca oferte castigatoare.

Din momentul comunicarii rezultatelor, participantii pot depune contestatii, timp de zece zile. Acordurile-cadru cu ofertantii selectati urmeaza sa fie semnate dupa 11 zile de la comunicarea rezultatelor procedurii. Contractarea se va realiza dupa ce se vor centraliza comenzile de MANUALE facute de unitatile de invatamant.

Citeste si: REMUS PRICOPIE: Nu putem pune pe prima treapta interesele comerciale ale editorilor

MANUALELE castigatoare vor fi incarcate pe platforma www.manuale.edu.ro la zece zile de la comunicarea rezultatelor procedurii. Cadrele didactice vor putea accesa platforma si vor selecta acele manualele pe care doresc sa le utilizeze in fiecare scoala. Comenzile vor fi realizate online de catre unitatile de invatamant pentru noile manuale, incepand cu data de 15 august. MANUALELE noi vor ajunge in scoli pana la data de 15 septembrie 2014, mai spun sursele citate.

Conform MEN, noile MANUALE (in format clasic si in format digital) inlocuiesc MANUALELE existente pana la aceasta data, aprobate prin Ordinul de Ministru nr. 3885/2004. Romania este printre primele tari europene care implementeaza manualele digitale, care vor fi disponibile si online. 

Sursa foto: evz.ro