STUDIU- Mergi la munca cu AUTOBUZUL? Atunci CANTARESTI mai putin decat cei care merg cu masina

Persoanele care folosesc TRANSPORTUL IN COMUN, merg pe jos sau pe bicicleta ca sa ajunga la serviciu sunt mai SLABE, in medie, cu 2,5-3 kg decat cele care prefera masina.

Autorii STUDIULUI aparut in British Medical Journal, mentionat recent de “Le Figaro”, cercetatori de la London School of Hygiene & Tropical Medicine si de la University College din Londra, au inregistrat indicele de masa corporala (IMC) si nivelul de GRASIME de la 7.534 de persoane si au comparat apoi datele in functie de modul de deplasare pana la locul de munca.

Citeste si: STUDIU MS: APROXIMATIV UN SFERT DINTRE COPIII ROMANI DE OPT ANI SUNT SUPRAPONDERALI SAU OBEZI

Dintre participanti, numai 10% au declarat ca folosesc TRANSPORTUL IN COMUN, merg pe jos sau pe bicicleta, scrie Agerpres.

Rezultatul a fost edificator: femeile aflate in aceasta situatie sunt mai SLABE, in medie, cu 2,5 kg mai putin decat cele care recurg la masina, IMC-ul lor fiind cu 0,7% mai mic, iar barbatii care nu apeleaza la automobil au in medie cu 3 kg mai putin decat conducatorii auto si un IMC cu 1% mai mic.

Specialistii au luat in considerare diferentele socio-economice, varsta, alimentatia si nivelul de activitate fizica la locul de munca.

Citeste si: DE CE FEMEILE PREFERA BARBATII CU ASPECT VIRIL, IAR BARBATII FEMEILE SLABE SI DELICATE

Concluziile STUDIULUI confirma ceea ce se stia deja si anume ca miscarea are efecte benefice asupra sanatatii si a prevenirii obezitatii, recunoscuta ca “boala grava” de Organizatia Mondiala a Sanatatii din 1997.

Sursa foto: psnews.ro