MERKEL cere UE sa ofere migrantilor CAI LEGALE de a ajunge in Europa si sa instituie noi COTE

Pentru a opri imigratia ilegala, Uniunea Europeana trebuie sa stabileasca mecanisme care sa permita migrantilor sa ajunga in Europa in mod legal si in siguranta, a apreciat luni cancelarul german ANGELA MERKEL, in timpul unei vizite in Turcia, relateaza agentia EFE, citata de Agerpres.

Sefa guvernului de la Berlin intreprinde aceasta vizita pentru a discuta cu autoritatile de la Ankara despre planul de actiune convenit intre UE si Turcia, prin care guvernul turc s-a angajat sa stavileasca valul de migranti in schimbul unui ajutor financiar cu o valoare initiala de trei miliarde de euro — destinat refugiatilor sirieni de pe teritoriul turc — si a reluarii procesului de aderare a Turciei la UE, precum si a celui de liberalizare a vizelor pentru cetatenii turci. 

‘Daca dorim sa punem capat migratiei ilegale, trebuie sa fim dispusi sa primim in mod legal un anumit numar de migranti, mai ales refugiati sirieni’, a mentionat ANGELA MERKEL in declaratia acordata presei dupa intrevederile cu presedintele Recep Tayyip Erdogan si cu premierul Ahmet Davutoglu. 

CITESTE SI: UE cere TURCIEI masuri URGENTE pentru oprirea IMIGRANTILOR care se indreapta spre Grecia

‘Stiu ca unii s-au saturat sa auda cuvantul ‘cote’ (cote obligatorii de refugiati n.red.), dar astazi am facut un mare pas inainte si putem spune Turciei ca avem o responsabilitate comuna (…) Nu putem spera ca Turcia sa opreasca tot (fluxul de refugiati) si sa spunem ca de cote vom vorbi intr-o jumatate de an. Acest lucru nu se poate. Trebuie sa mearga impreuna’, a insistat cancelarul german. 

CITESTE SI: TURCIA va amplasa corturi de partea SIRIANA A FRONTIEREI pentru 30.000 de REFUGIATI din ALEP

Dupa ce la Consiliul european Justitie si Afaceri Interne de pe 22 septembrie s-a decis repartizarea intre statele membre a 160.000 de refugiati, cancelarul ANGELA MERKEL a cerut in mod repetat sa se instituie si un sistem automat de cote obligatorii permanente pentru redistribuirea tuturor migrantilor care vor veni de acum inainte in UE. 

Sursa foto: agerpres