MERKEL: O reducere a datoriei GRECIEI este, pentru mine, in afara discutiei

ANGELA MERKEL a declarat la Sarajevo ca se opune unei reduceri a datoriei grecesti, in conditiile in care FMI a estimat ca o astfel de masura este chiar necesara, informeaza Agerpres.

”Am spus ca o reducere in sens clasic (a datoriei) este, pentru mine, in afara discutiei. Iar aceasta nu s-a schimbat de alaltaieri (marti, de la summitul zonei euro de la Bruxelles) pana astazi”, a declarat cancelarul german in cadrul unei conferinte de presa.

”In 2012, ne-am ocupat deja de sustenabilitatea datoriei, am decis deja amanari, am decalat deja pana in 2020 rambursarea creditelor din fondul de salvgardare al zonei euro”, a amintit MERKEL.

CITESTE SI: CRIZA GRECIA: BANCILE NU SE DESCHID in aceasta SAPTAMANA

Grecia cere o reducere a datoriei care se ridica la 320 de miliarde de euro, ceea ce reprezinta 180 la suta din PIB-ul tarii.

Directoarea generala a FMI, CHRISTINE LEGARDE, a sustinut aceasta cerere in mod indirect, afirmand ca o astfel de masura este ”necesara”.

Pe de alta parte, europenii, incepand cu Germania, nu doresc reducerea datoriei.

CITESTE SI: GRECIA promite reforme in domeniul IMPOZITARII si SISTEMULUI DE PENSII ”incepand de SAPTAMANA VIITOARE” 

ANGELA MERKEL a mai declarat ca, pentru moment, nu este in masura sa spuna ce inseamna noua cerere pentru ajutor inaintata de Atena, deci nu poate preciza ”nici daca programul este suficient, nici ce va rezulta din aceasta in ceea ce priveste sustenabilitatea datoriei’ Greciei”.

Sursa foto www.romaniatv.net