Merlina, ”regina” corbilor din Turnul Londrei a dispărut

Profeția spune că Regatul Unit și monarhia sunt în pericol

Merlina, ”regina” corbilor din Turnul Londrei a dispărut de câteva săptămâni. Angajații personalului de întreținere se tem că pasărea ar putea fi moartă.

Conform unei profeții pe care majoritatea britanicilor o iau în serios, dacă toți corbii care trăiesc în Turnul Londrei vor părăsi monumentul istoric, Regatul Unit se va destrăma și monarhia se va prăbuși, scrie BBC.

”Merlina era șefa cuibului încă din 2007 când s-a alăturat celorlalți corbi de aici”, a declarat, pentru BBC, reprezentantul Turnului Londrei. Legenda mai spune că în Turnul Londrei trebuie să fie prezenți, permanent, cel puțin șase corbi. În prezent, în acest monument istoric au cuib șapte astfel de păsări și, conform profeției, dacă toți vor părăsi Turnul Londrei atunci castelul se va prăbuși, Regatul Unit se va destrăma și monarhia va dispărea.

O dovadă a faptului că majoritatea britanicilor pune mare preț pe această legendă este faptul că, încă din timpul domniei regelui Charles al doilea din secolul XVII un grup de corbi a fost ţinut și păzit cu atenție în Turnul Londrei pentru a se evita îndeplinirea profeţiei.

Sursa foto: BBC