Mersul pe jos creste dimensiunea creierului

Mersul nu numai ca iti face piciorul frumos, dar te ajuta si sa ai un creier mai sanatos! Cel putin asta sustin oamenii de stiinta americani, care au descoperit ca plimbarile in ritm sustinut, efectuate de trei ori pe saptamana, cresc dimensiunea hippocampusului, centrul celebral al memoriei, una din primele zone ale creierului afectate de maladia Alzheimer.

La studiu au participat 120 de persoane, barbati si femei cu varsta cuprinsa intre 55 si 80 de ani. Acestia au efectuat plimbari in pas sprinten, cu o durata de 40 de minute, de trei ori pe saptamana. In mod normal, creierul se micsoreaza odata cu varsta, insa la participantii la studiu s-a observat ca regiunile cheie, inclusiv hippocampusul, au crescut in dimensiune cu 2%, au declarat cercetatorii americani, in cadrul conferintei anuale a Asociatiei americane a Stiintei avansate, citati de Daily Mail.

Citeste si: Sangele inseamna viata! Campanie de donare de sange initiata de UNSR, UPB si INH

Specialistii au explicat ca aceasta expansiune a intinerit, practic, creierul cu doi ani, fiind o schimbare ce marcheaza o imbunatatire “enorma”. Totusi, in cazul unui alt grup caruia i s-a cerut sa efectueze o serie de exercitii simple de stretching, timp de un an, aceleasi regiuni ale creierului s-au micsorat cu 1.5%. Oamenii de stiinta au explicat ca aceste exercitii nu fac minuni impotriva dementei, insa reprezinta una dintre cele mai eficiente metode prin care oamenii isi pot pastra mintea in forma.

sursa foto: lifepressmagazin.com