ULTIMA ORA: MESAJ INGRIJORATOR al presedintelui BASESCU legat de RUSIA

IMUNITATEA presedintelui BASESCU, contestata la Curtea Constitutionala

Presedintele TRAIAN BASESCU a transmis, luni seara, un mesaj cu privire la situatia din regiune. Seful statului si-a exprimat ingrijorarea fata de situatia din estul Ucrainei, afirmand ca Federatia Rusa este responsabila de intretinerea conflictului, soldat cu morti, raniti si suferinte in randul populatiei civile, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Totodata, TRAIAN BASESCU a lansat un apel catre Rusia sa inceteze sprijinirea trupelor separatiste proruse, asta dupa ce Occidentul a acuzat Federatia Rusa ca aprovizioneaza separatistii cu armament.

Gazprom a INCETAT furnizarea gazelor catre Ucraina. UPDATE

Mondo News va prezinta mai jos mesajul presedintelui Romaniei, Traian Basescu, cu privire la situatia din Ucraina.

“Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a luat act cu ingrijorare de amplificarea crizei din estul Ucrainei ca urmare a faptului ca prin frontiera ruso-ucraineana, pe segmentul sau estic, pe teritoriul ucrainean au patruns trupe de combatanti si material militar greu. O asemenea situatie antreneaza responsabilitatea majora si directa a Federatiei Ruse in legatura cu escaladarea conflictului din estul Ucrainei, soldat cu morti, raniti si suferinte in randul populatiei civile.

Citeste si: Protestatarii au adus la ambasada Rusiei COROANE FUNERARE “pentru Vladimir Putin”

Domnul presedinte Traian Basescu considera ca Federatia Rusa sprijina escaladarea conflictului din estul Ucrainei prin tolerarea trecerii peste frontiera de stat a combatantilor si a echipamentului militar. Federatia Rusa este, astfel, responsabila de intretinerea conflictului dintre structurile paramilitare separatiste si armata ucraineana.

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, cere Federatiei Ruse sa inceteze imediat orice fel de sprijin pentru trupele separatiste paramilitare pro-ruse si sa-si asume controlul total al frontierei ruso-ucrainene pentru a contribui la stabilizarea situatiei din estul Ucrainei”.