Mesaj sfasietor de dupa gratii al MONICAI IACOB RIDZI dupa ce IOHANNIS i-a refuzat GRATIEREA

MONICA IACOB RIDZI, condamnata definitiv la cinci ani de inchisoare, publica o scrisoare pe blogul personal, dupa ce KLAUS IOHANNIS a refuzat sa o gratieze, informeaza B1 TV. 

RIDZI il acuza pe IOHANNIS ca are ”o piatra in loc de inima” si spune ca a crezut ca presedintele va renunta la ”haina de gheata” si ii va permite sa fie alaturi de copiii sai de Sarbatori.

In mesajul postat pe blogul sau, MONICA IACOB RIDZI il acuza pe seful statului ca a dat dovada de insensibilitatea in ceea ce o priveste, acum, in prag de sarbatori.

“Il sarbatorim pe Sfantul Nicolae. Copiii se bucura de cadourile primite si impartasesc bucuria lor cu parintii. Nu toti, din pacate. Copiii mei sunt tristi. Cum sunt, de altfel, de 10 luni de cand nu mai sunt langa ei. Sunt prea mici sa inteleaga de ce mama lor nu mai vine acasa, iar aceasta situatie ii afecteaza profund. Orice urma de speranta a murit in urma cu 2 zile cand am aflat, de la televizor, de cererea de gratiere pe care am facut-o in urma cu 7 luni, respinsa de catre Presedintele Romaniei. Vestea m-a lovit ca un trasnet. Am fost din nou naiva sa cred ca mai exista omenie, ca singurul „doctor” care ma putea „trata” pentru a putea ajunge mai repede langa ingerasii mei, va renunta la haina de gheata”, s-a plans fostul ministru.

CITESTE SI: IOHANNIS a refuzat gratierile lui MONICA IACOB RIDZI si GHEORGHE MENCINICOPSCHI

Vorbele grele adresate presedintelui au continuat in aceeasi scrisoare: “Am fost naiva sa cred ca nu are o piatra in loc de inima. Am fost naiva sa cred ca gratierea va fi analizata cu atentie si aspectele umanitare vor conta in luarea unei decizii favorabile. O gratiere ar fi insemnat un gest de omenie, un gest de suprema constiinta al Presedintelui Romaniei. Un gest care l-ar fi facut mai uman pe domnul Presedinte, mai intelegator cu suferinta copiilor, in primul rand om. L-am rugat pe Presedinte sa cantareasca cu atentie, pentru ca viata mea si a copiilor mei sunt in mainile domniei sale. Am constatat, cu durere, ca vietile noastre nu conteaza deloc”

CITESTE SI: MONICA IACOB RIDZI A RENUNTAT LA LA PROCESUL IN CARE CEREA INTRERUPEREA EXECUTARII PEDEPSEI

MONICA IACOB RIDZI a fost condamnata definitiv, pe 16 februarie anul acesta, de catre instanta suprema, la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului. MONICA IACOB RIDZI a invocat in cererea de a parasi Spitalul Penitenciar Jilava faptul ca are doi copii de varsta frageda de care trebuie sa aiba grija. In sustinerea cererii de gratiere, fostul ministru a depus mai multe documente, printre care care si o dovada ca sufera de o boala hematologica, iar din cauza imunitatii scazute, orice infectie pe care ar putea sa o ia in penitenciar i-ar putea fi fatala. 

Sursa foto: evz