Mesajul emoționant despre moartea lui George Floyd transmis de Meghan Markle. Video

Meghan Markle a transmis un mesaj emoționant pentru toți cei aflați în luptă cu rasismul. Bineînțeles că soția Prințului Harry a postat acest mesaj pe Instagram în contextul haosului creat în Statele Unite de cazul lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis, în momentul arestării, de patru polițiști albi din Minneapolis.

“Viața lui George Floyd a contat, viață lui Breonna Taylor a contat, la fel și a lui Tamir Rice…aceeași situație în cazul oamenilor ale căror nume le cunoaștem, dar și cei ale căror nume nu le cunoaștem. Nu știam ce aș putea să va spun. Voiam să spun lucrul corect și eram extrem de emoționată că aș ajunge judecată. Însă, am realizat că singurul lucru greșit este să nu spui nimic.

O profesoară mi-a spus când eram în liceu să îmi amintesc întotdeauna să pun nevoile altora înaintea fricilor mele. Îmi amintesc când aveam 11 sau 12 ani și erau revolte în Los Angeles, care erau începute din cauza rasismului. Îmi amintesc văzând oameni în portbagajele dubitelor ținând arme și puști. Acele amintiri nu pot fi șterse”, a spus Meghan într-un video emoționant.

George Floyd a fost omorât în custodia poliției după ce un polițist a fost surprins apasandu-i cu genunchiul pe gât, timp de mai bine de opt minute, până ce acesta nu a mai putut respira, în timpul arestului sau. Filmarea a devenit rapid virală, iar mișcările de proteste din America împotriva rasismului au luat amploare, stârnind reacții și din Europa.

Sursă foto: BBC