MESAJUL lui KLAUS IOHANNIS cu ocazia MICII UNIRI de la 1859

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, marti, cu ocazia celebrarii Micii Uniri de la 1859, un mesaj in care subliniaza ca, la fel ca si atunci, cele mai periculoase amenintari “vin din interiorul tarii”, nu din afara ei, si sustine ca si de aceasta data vocea “oamenilor curajosi care au crezut in lege si dreptate” se va face auzita.

“Unirea Principatelor s-a infaptuit pentru ca vointa populara a fost auzita, inteleasa, respectata si aplicata de politicieni. ‘Unirea, natiunea a facut-o!’ spunea Mihail Kogalniceanu. Elitele acelor vremuri au inteles ca binele unei intregi natiuni este mai presus de intrigi si interese marunte.

Dar aceasta zi este si o lectie a prezentului. Ca si in trecut, cele mai periculoase amenintari nu vin din afara tarii, ci mai ales din interior. Unirea a fost vocea oamenilor curajosi care au crezut in lege si dreptate. Fiti increzatori ca impreuna vom reusi, ca vom avea intelepciunea de a face ce este corect si bine pentru viitorul natiunii romane. La multi ani, Romania!”, se arata in postarea de pe Facebook a presedintelui Klaus Iohannis.

Sursa foto: presidency