MESAJUL lui KLAUS IOHANNIS pentru participantii la CONGRESUL UDMR

Presedintele KLAUS IOHANNIS a transmis un mesaj CONGRESULUI UDMR, care are loc la Cluj-Napoca, in care a facut un apel pentru profesionalizarea intregii clase politice romanesti.

‘Mesajul meu este unul pentru intreaga clasa politica. Istoria noastra recenta ne demonstreaza ca ori de cate ori societatea a fost divizata pe diverse criterii si ori de cate ori a fost dezbinata, a stagnat. Sunt, desigur, chestiuni restante, sunt probleme cu care romani, maghiari, cetateni ai tarii noastre, indiferent de etnie, se confrunta. Ele sunt responsabilitatea intregii clase politice, fara deosebire. De aceea, vorbesc permanent de nevoia fundamentala de a face politica altfel. Cetatenii romani, indiferent de etnia lor, asteapta de la clasa politica performanta, profesionalism, buna guvernare’, a spus presedintele in mesajul transmis la CONGRESUL UDMR de consilierul prezidential Laurentiu Mihai Stefan.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: Cred intr-o colaborare fructuoasa cu UDMR in viitorul apropiat 

In mesajul presedintelui KLAUS IOHANNIS se vorbeste si de faptul ca Romania are nevoie de contributia liderilor comunitatii maghiare.

‘Mesajul meu este acelasi pentru liderii tuturor partidelor sau formatiunilor care fac parte din clasa noastra politica. Valorile democratice si integritatea trebuie sa fie fundamentul actiunii politice. Capacitatea de a mobiliza societatea, de a antrena comunitati intregi in proiecte de anvergura, benefice pentru toti, este strans legata de calitatea liderilor politici si a modelelor politice promovate. Societatea si statul roman au nevoie de contributia liderilor comunitatii maghiare la acest proces de schimbare pe care il parcurgem in prezent, dar si la proiectele pe termen lung’, se mai arata in mesajul presedintelui KLAUS IOHANNIS.

De asemenea, seful statului a spus ca UDMR a avut si pana acum o contributie importanta la consolidarea democratica a Romaniei.

CITESTE SI: PONTA la Congresul UDMR: In 2013 v-am INVITAT la guvernare, acum nu va mai rog NIMIC 

‘UDMR a avut o contributie importanta in acest sfert de secol la consolidarea democratica a Romaniei. UDMR a inteles ca prin cooperare si dialog se pot face pasi importanti in stabilitatea sistemului politic si se pot promova principii si valori democratice. Sunt lucruri care trebuie recunoscute si apreciate’, se mai arata in mesajul presedintelui KLAUS IOHANNIS. La Cluj-Napoca are loc, vineri si sambata, CONGRESUL UDMR, la care participa numerosi lideri politici din Romania si din strainatate.

Sursa foto: adevarul.ro