Mesajul PATRIARHULUI DANIEL de Craciun si Revelion

PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMANE, DANIEL, a transmis un mesaj cu ocazia SARBATORIRII NASTERII DOMNULUI in care vorbeste despre cresterea violentei verbale si fizice in familie si in societate si despre inmultirea razboaielor si a terorismului.

“De aceea, toti suntem chemati de Dumnezeu sa CULTIVAM PACEA SI COOPERAREA INTRE POPOARE, nu invrajbirea si conflictele violente”, spune capul Bisericii Ortodoxe Romane/

Mesajul Patriarhului:

‘Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace, intre oameni bunavoire!’ (Luca 2, 14)

Dumnezeu Cel vesnic viu se face Om muritor, pentru a darui oamenilor muritori viata vesnica. Fiul lui Dumnezeu Se face Fiul Omului, pentru ca omul sa poata deveni fiul lui Dumnezeu dupa har (cf. Ioan 1, 12). Coborarea Fiului lui Dumnezeu Iisus Hristos intre oameni este inceputul inaltarii omului in imparatia iubirii Preasfintei Treimi.

Insa aceasta inaltare a omului are ca baza impacarea dintre Dumnezeu Cel Sfant si omul cazut din legatura cu El prin pacatul neascultarii. Asadar, omul cel nou in Hristos este omul in care locuieste pacea lui Dumnezeu si care lucreaza pentru impacarea oamenilor cu Dumnezeu si intreolalta.

Astazi, cand creste violenta verbala si fizica in familie, in societate si se inmultesc conflictele militare si terorismul in multe parti ale lumii, Biserica trebuie sa apere si sa cultive valorile eterne ale Evangheliei iubirii lui Hristos si ale demnitatii omului creat dupa chipul lui Dumnezeu.

Darul pacii spirituale, al impacarii omului cu Dumnezeu, cu sine si cu semenii, se primeste prin rugaciune si se cultiva prin ganduri, cuvinte si fapte milostive, astfel incat pacea spirituala a sufletului sa devina izvor de pace sociala, de pace in familie, in comunitate si in lume.

De aceea, toti suntem chemati de Dumnezeu sa cultivam pacea si cooperarea intre popoare, nu invrajbirea si conflictele violente.

Cu prilejul sarbatorii Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos si al Anului Nou – 2016, va adresam doriri de sanatate si mantuire, pace si bucurie, dimpreuna cu urarea traditionala: La multi ani!

Cu deosebita pretuire si frateasca imbratisare in Hristos Domnul,

Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane”

Sursa foto: ziuanews