Mesajul presedintelui Basescu cu ocazia Sfintilor Arhangheli MIHAIL SI GAVRIIL

Presedintele TRAIAN BASESCU a transmis sambata un mesaj cu prilejul sarbatorii SFINTILOR ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIIL, informeaza Administratia Prezidentiala.

“Cu prilejul sarbatorii SFINTILOR ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIIL, doresc sa adresez urari de sanatate, impliniri si bucurii alaturi de cei dragi tuturor celor care-si aniverseaza ziua onomastica! La multi ani!”, se arata in mesajul sefului statului.

Citeste si: SFINTII MIHAIL SI GAVRIIL, SARBATORITI SAMBATA DE ORTODOCSI. CINE AU FOST MIHAIL SI GAVRIIL

SFANTUL ARHANGHEL MIHAI inseamna, in ebraica, “Cine este ca Dumnezeu?”. Asta dupa ce MIHAIL a spus: “Sa luam aminte, noi, care suntem fapturi, ce a patimit Lucifer, cel care era cu noi: cel ce era lumina, acum intuneric s-a facut. Cine este ca Dumnezeu?”. Asa s-a intocmit soborul – adunarea si unirea tuturor ingerilor. Pe seama sa se pune si calauzirea lui Lot si a familiei acestuia la iesirea din Sodoma, precum si protectia speciala a poporului lui Israel. Tot MIHAIL ii scoate din cuptor pe cei trei tineri din Babilon, il sprijina in lupta pe Ghedeon, il mustra pe vrajitorul Valaam si il elibereaza din inchisoare pe Sfantul Apostol Petru.

SFANTUL ARHANGHEL GAVRIIL inseamna, in limba ebraica, “barbat-Dumnezeu”. Numele sau contine concentrat vestea ca Dumnezeu se va face barbat, ca va asuma firea omeneasca.

Citeste si: MESAJUL PRESEDINTELUI BASESCU CU OCAZIA SARBATORIRII SFANTULUI DIMITRIE

GAVRIIL este arhanghelul bunelor vestiri: a vestit lui Ioachim si Anei ca o vor avea pe Maria, desi erau batrani; a vestit-o pe Fecioara Maria ca il va naste pe Iisus; l-a instiintat pe Zaharia de nasterea fiului lui, Inaintemergatorului, Ioan Botezatorul; a vestit pastorilor ca in Bethelem s-a nascut Mesia. Sfantul Gavriil ocroteste fecioarele, mamele si pruncii si duce rugaciunile la Dumnezeu.