Mesajul presedintelui Basescu de Anul Nou: La multi ani, romani! Va multumesc ca ati ramas o comunitate!

Presedintele Traian Basescu a transmis marti romanilor un mesaj de Anul Nou, multumindu-le pentru felul in care au stiu sa ramana, chiar si in momentele grele, o comunitate, dovedind ca identitatea noastra se ridica deasupra disputelor de moment.

“Intampinam un An Nou, un prilej de bucurie si, totodata, de reflectie la perioada pe care am traversat-o impreuna. A fost un an marcat de provocari politice, de tensiuni sociale, de dificultati economice. Vreau sa va multumesc, in primul rand, pentru felul in care ati stiut sa ramaneti, chiar si in momentele grele, o comunitate. Aceasta dovedeste ca identitatea noastra se ridica deasupra disputelor de moment”, se arata in mesajul sefului statului, dat publicitatii de Aadministratia prezidentiala.

Presedintele isi exprima increderea ca, “pe aceasta identitate puternica a romanilor, vom putea cladi, in continuare, un proiect de tara in care modernizarea si dezvoltarea economica sa fie prioritati care sa fundamenteze actiunile noastre politice”.

Traian Basescu transmite tuturor cetatenilor romani “urarile sale sincere de sanatate, fericire si impliniri”.

“De asemenea, doresc sa ii felicit pe cetatenii Republicii Moldova pentru pasul important pe care l-au facut pe calea integrarii europene. Atat Romania cat si Republica Moldova apartin spatiului european prin limba, cultura si istoria care ne unesc, dar si prin valorile si aspiratiile pe care le impartasim”, se arata in mesajul presedintelui Romaniei.

Seful statului mai arata ca, la cumpana dintre ani, gandurile sale si recunostinta sa se indreapta si catre romanii care traiesc si muncesc in afara frontierelor, dar si catre militarii aflati la datorie in teatrele de operatii.

“Sper ca vom intampina Noul An motivati de obiectivele pe care ni le propunem si de consolidarea statutului tarii noastre in interiorul Uniunii Europene si al Aliantei Nord-Atlantice. La multi ani, romani!”, se mai arata in mesajul presedintelui Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a postat mesajul sau pentru noul an si pe pagina oficiala de Facebook, alaturi de patru fotografii in care apare alaturi de familie.

In imagini apar seful statului, alaturi de sotia Maria, fiica sa, Elena, ginerele Bogdan si nepoata sa, Sofia Anais, langa bradul de Craciun. Postarea de pe pagina de socializare primise, la o ora de la aparitie, 4.641 de like-uri.

Presedintele Traian Basescu si sotia sa au revenit luni la Predeal, unde s-au aflat si de Craciun. Presedintele si sotia sa, Maria Basescu, sunt cazati la vila de protocol din Predeal, unde au sosit luni dupa-amiaza.

La sosire, seful statului le-a spus ziaristilor care se aflau acolo: “Ce faceti, ati ramas de la Craciun aici?”. Familia Basescu s-a aflat si de Craciun la Predeal.

De altfel, Traian Basescu merge des iarna la Predeal, unde a petrecut de mai multe ori revelionul, dupa ce in primii ani de sef al statului obisnuia sa fie in Piata Universitatii.

In primul mandat de presedinte, Traian Basescu s-a aflat mai multi ani la rand in Piata Universitatii in noaptea de Revelion.

Presedintele Basescu a sarbatorit in Piata Universitatii inclusiv intrarea Romaniei in UE, la 1 ianuarie 2007. Un an mai tarziu, presedintele a numarat impreuna cu multimea adunata in Piata Constitutiei timpul ramas pana la intrarea in anul 2008.

Traian Basescu s-a aflat in Piata Sfatului din Brasov la trecerea in anul 2009. “Va asigur ca institutiile statului au capacitatea de a face ca 2009 sa fie un an in care sa traim mai bine”, le-a spus Basescu atunci celor prezenti in Piata Sfatului din Brasov.

La trecerea in 2010, presedintele a transmis mesajul de Anul Nou din statiunea Sinaia, cu putin timp inainte de miezul noptii.

Un an mai tarziu, Traian Basescu s-a aflat la Predeal in ultimele zile din decembrie. El nu a mai fost in multime in noaptea de revelion. Pe 1 ianuarie 2011, el declara, la Predeal, ca nu a mai transmis un mesaj de Anul Nou din mijlocul oamenilor deoarece nu a fost invitat de niciun primar si ca a refuzat sa faca acest lucru “dintre steaguri”, dupa modelul Ceausescu, preluat apoi de Ion Iliescu.

Intrebat de jurnalisti de ce nu a mai participat la o manifestare publica de Revelion, presedintele a spus ca pentru a putea merge intr-o piata “trebuie sa te invite un primar”.

“Si anul trecut, daca va aduceti aminte, am renuntat sa fiu intr-o piata. Chiar era imediat dupa alegeri, am fost intr-un restaurant, am iesit pe trotuar, am spus La multi ani. Trebuie sa va spun un lucru: ca sa te duci intr-o piata, trebuie sa te invite un primar. De cand la Bucuresti nu mai este primar PDL, n-am mai primit vreo invitatie. Am mai incercat prin tara, la Brasov intr-un an, dar daca nu te invita un primar, unde sa te duci peste programul omului?”, a declarat Traian Basescu.

Presedintele si sotia sa au petrecut si urmatorul revelion la Predeal, intr-un restaurant. in ultima zi a anului 2011, presedintele a adresat concetatenilor sai un mesaj oficial in care a apreciat ca “romanii pot fi mandri ca, printr-un amplu efort national”, au depasit impreuna dificultatile acelui an.

Familia Basescu a petrecut Revelionul 2013 in statiunea Covasna, unde s-au aflat si Gheorghe Falca si Elena Udrea. De altfel, Elena Udrea petrece de obicei revelionul alaturi de presedintele Basescu si familia sa.