Mesajul PRINCIPESEI MARGARETA de ZIUA REGELUI MIHAI

PRINCIPESA MARGARETA, Custodele Coroanei romane, afirma intr-un mesaj transmis cu ocazia ZILEI DE NASTERE A REGELUI MIHAI, ca tatal sau “a traversat aproape un secol de viata cu statura unui OM DE STAT ADEVARAT” si ca a invatat-o, in calitate de succesor, sa traiasca “LA INALTIMEA VALORILOR SI CREDINTELOR SALE”.

“Familia Regala si intreaga societate sarbatorim astazi pe tatal meu, REGELE MIHAI, la varsta de 94 de ani.

Majestatea Sa a traversat aproape un secol de viata cu statura unui om de Stat adevarat: calm, brav, bun si drept. Cand a fost vorba despre legamantul sau si despre principii, Regele a stiut sa fie ferm, uneori necrutator. Tatal meu m-a invatat, in calitate de succesor, sa traiesc la inaltimea valorilor si credintei sale”, afirma Principesa Margareta, in mesajul transmis duminica.

CITESTE SI: REGELE MIHAI IMPLINESTE ASTAZI 94 DE ANI

Principesa a precizat ca “Regele a dorit sa fie astazi in mijlocul societatii romanesti, sa deschida portile Palatului Elisabeta, sa reverse iubirea si binecuvantarea lui catre toti”, dar nu a putut sa o faca fiindca REGINA ANA “se afla intr-o stare de slabiciune si suferinta”.

“Sa ne rugam cu totii pentru Regina noastra si sa uram Regelui, la aniversarea a 94 de ani, la multi ani cu sanatate!”, si-a incheiat mesajul Principesa Margareta.

Fostul suveran al Romaniei, Regele Mihai I (1927-1930; 1940-1947) s-a nascut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul regelui Carol al II-lea (1930-1940) si al reginei Elena, printesa a Greciei.

CITESTE SI: Europarlamentarul RAMONA MANESCU i-a transmis un mesaj REGELUI MIHAI cu ocazia aniversarii

Regele Mihai I a semnat pe 30 decembrie 2007, la castelul Savarsin, in cadrul unei ceremonii private, noul Statut Dinastic al Familiei Regale a Romaniei, prin care a desemnat-o pe PRINCIPESA MARGARETA DREPT SUCCESOARE DINASTICA si mostenitor la Sefia Casei Regale a Romaniei.

Regele Mihai I a anuntat, la 10 mai 2011, ca, incepand cu aceasta data, toate LEGATURILE DINASTICE dintre Casa Regala a Romaniei si Casa Princiara de Hohenzollern iau sfarsit, schimband totodata numele familiei sale in “al (a) Romaniei”. Mihai I declara ca, in conformitate cu dorintele Majestatii Sale Regele Ferdinand I, si cu decizia Sa din anul 1921, Familia Regala a Romaniei si membrii sai au purtat si poarta numele de ‘al (a) Romaniei’. Incepand cu 10 mai 2011, CASA REGALA A ROMANIEI nu mai poarta numele de ‘Hohenzollern-Sigmaringen’, si nu mai este cunoscuta sub numele de ‘Casa de Hohenzollern-Sigmaringen’, ci numai sub numele de “Casa Regala a Romaniei”.

Sursa foto: casaregala