MESAJUL RAMONEI MANESCU CU OCAZIA ZILEI IMULUI NATIONAL

Europarlamentarul PNL/PPE RAMONA MANESCU a transmis un mesaj cu ocazia ZILEI IMNULUI NATIONAL al ROMANIEI, zi care se sarbatoreste in fiecare an pe data de 29 iulie.

„Imnul unei natiuni face parte din acea lista extrem de selecta de simboluri care definesc identitatea unui popor si il unesc. Alaturi de drapel si stema, imnul national este ceva palpabil, recunoscut de toti, iar in cazul Romaniei „Desteapta-te Romane” este unul dintre elementele care ne leaga cele mai importante momente ale istoriei moderne.

Acesta este imnul care s-a cantat la 1848, la 1877, in timpul celor doua razboaie mondiale, la Brasov in 1987 si la Revolutie, in decembrie 1989.

Emotia pe care o trezeste in noi este una reala si o simtim cu atat mai intens cu cat momentul in care ascultam imnul este unul mai incarcat de semnificatie.

Jocurilor Olimpice, care vor debuta pe 5 august, vor demonstra in curand cat de multa energie si emotie poate genera intonarea imnului national in timp ce vedem drapelul pe cea mai inalta pozitie.

Astazi, 29 iulie, de Ziua Imnului National, ne reamintim toate acele momente frumoase sau dramatice in care Imnul si Drapelul ne-au unit, ne-au facut sa ne simtim Romani, ne-au dat putere, speranta si tel.

Desteapta-te Romane!”, a scris europarlamentarul RAMONA MANESCU pe pagina sa oficiala.

Sursa foto si Text: ramona-manescu.ro