MESSI, cel mai bine platit fotbalist din lume! Vezi clasamentul

Lionel Messi a redevenit cel mai bine platit fotbalist din lume! Potrivit clasamentului realizat de revista franceza France Football, Messi, cu 41 milioane euro, este fotbalistul cu cele mai mari venituri din lume, detronandu-i pe portughezul Cristiano Ronaldo (39,5 milioane euro) si pe brazilianul Neymar (29 milioane euro).

Messi ocupa primul loc in lista fotbalistilor cu cele mai mari venituri pentru a patra oara. In precedentul clasament, Messi (35 milioane) a fost depasit de englezul David Beckham (36 milioane), care nu mai figureaza in ierarhii.

Lionel Messi a incasat 12,5 milioane euro din salarii, la care se adauga 2,5 milioane euro din prime si 26 milioane euro din contracte publicitare.

Fata de anul 2013, fotbalistul argentinian a incasat venituri mai mari cu 6 milioane euro.

In clasamentul celor mai buni sportivi din lume, intocmit de revista franceza incepand cu 1999, Messi este doar al 5-lea, fiind depasit de jucatorul de golf Tiger Woods (53 milioane euro), tenismanul elvetian Roger Federer (51,5 milioane euro), baschetbalistii Kobe Bryant (46,5 milioane) si Lebron James (44 milioane).

Afla aici detalii despre castigatorul Balonului de Aur

Comparativ cu Messi, Ronaldo a obtinut 17 milioane euro din salariu, 0,5 milioane din prime si 22 milioane euro din contracte publicitare. Neymar incaseaza un salariu de 14,5 milioane euro, 0,5 milioane din prime si 14 milioane din contracte publicitare.

Cine sunt fotbalistii care castiga cel mai mult

Top 10 al fotbalistilor cu cele mai mari venituri este completat de englezul Wayne Rooney (24 milioane), suedezul Zlatan Ibrahimovic (23,5 milioane), columbianul Radamel Falcao (21,2 milioane), argentinianul Sergio Kun Aguero (19,7 milioane), brazilianul Thiago Silva (17 milioane), belgianul Eden Hazard (16,8 milioane) si francezul Frank Ribery (16,5 milioane).

La capitolul antrenori, cel mai bine platit este portughezul Jose Mourinho (17 milioane), care ii depaseste pe Joseph Guardiola (15 milioane) si pe Carlo Ancelotti (13,5 milioane). Gerardo ”Tata” Martino, de la FC Barcelona, este doar al 16-lea cu 5,4 milioane euro.

Foto: mirrorfootball.co.uk