A plouat cu GRINDINA in Bucuresti! Pasajul Unirii si Pasajul Marasesti au fost INUNDATE. FOTO UPDATE

Avertizarea COD GALBEN de ploi si vijelii emisa de meteorologi pentru duminica seara, in Bucuresti si trei judete din sudul tarii, s-a adeverit. A plouat cu descarcari electrice si grindina in Capitala, iar circulatia pe A1 Bucuresti – Pitesti s-a desfasurat cu dificultate. Vezi mai jos FOTO si prognoza meteo pentru saptamana viitoare.

UPDATE ora 20.25: Ploaia torentiala care a cazut duminica seara in Capitala a blocat pur si simplu pasajul Unirii din Capitala, precum si Pasajul Marasesti. Mai multe bulevarde au fost de asemenea paralizate de ploaia torentiala, care a creat ambuteiaje si la intrarile in Bucuresti. Cozi interminabile s-au format la iesire spre Autostrada A2 Bucuresti – Constanta.

UPDATE ora 20.15: Pe strazile din Capitala, in apropiere de Pasajul Unirii, grindina s-a asezat intr-o cantitate considerabila pe trotuar, pietonii fiind practic nevoiti sa faca slalom pe stratul de gheata. Potrivit meteorologilor, s-au inregistrat intre 18 si 31 de litri/mp. In zona 11 Iunie un copac a fost doborat de vant.

Din cauza averselor insemnate cantitativ, traficul a fost ingreunat in Capitala in zona Piata Unirii – George Cosbuc. Cel putin sapte tramvaie erau blocate in jurul orei 19.00. De asemenea, in mai multe zone din Bucuresti se inregistrau pene de curent.

De precizat ca judetele Mehedinti, Gorj, Caras-Severin, Dolj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Sibiu, Hunedoara, Timis, Alba si, partial, Arad, Bihor, Cluj, Salaj, Maramures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Brasov si Vrancea sunt, pana luni la ora 09.00, sub avertizare cod galben de ploi si vijelii.

Afla aici mai multe detalii despre problemele cauzate de ploaie in Bucuresti

Astfel, centrul INFOTRAFIC informeaza ca in jurul orei 18.30, pe unele tronsoane ale autostrazii A1 Bucuresti – Pitesti, traficul rutier se desfasura in conditii de ploaie, chiar grindina. Din acest motiv, in zona kilometrului 25, vizibilitatea este sub 100 de metri, iar autovehiculele circula cu viteza redusa. 

Intrucat s-au format coloane de masini, politistii le recomanda conducatorilor auto sa puna in functiune luminile de avarie, pentru a-i atentiona pe cei ce se apropie din spate sa franeze din timp.

VREMEA SAPTAMANA VIITOARE

In Romania, ziua de sambata aduce vreme in general instabila. Norii se inmultesc si, mai ales dupa pranz, va ploua in zonele de deal, de munte, in Moldova si pe suprafete restranse in celelalte regiuni. Vor cadea averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului si izolat se pot strange 20 de litri de apa pe metru patrat. Dimineata este ceata in sud-est si in depresiuni. Avem si un cod galben de ceata valabil pana la ora 8 pentru judetele Sibiu, Covasna si Brasov, pe unde vizibilitatea este redusa sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

Citeste si: Atentie, soferi! INFOTRAFIC informeaza ca se circula in coloana pe DN1 de la Brasov spre Bucuresti

Sambata, aversele apar mai ales dupa pranz in zonele de deal, de munte, in Moldova si pe suprafete mai mici in rest. Maximele termice ajung in intervalul 15…24 de grade, iar peste noapte instabilitatea cuprinde toata tara.

Sambata noaptea instabilitatea se accentueaza indeosebi in Banat, Oltenia, in dealurile Munteniei si la munte, pe unde sunt anuntate averse torentiale, caderi de grindina si rafale de vant.

Duminica, ploile si instabilitatea cuprind toata tara, iar la deal, la munte si in Moldova se vor strange cantitati mai insemnate de apa.

Luni asteptam vreme racoroasa, sunt anuntate ploi slabe in sud si in centru, iar pe crestele montane sunt posibile lapovite si ninsori.

Marti e posibil sa cada cativa stropi in sud-vest si la munte, dar in ansamblu vom avea timp frumos peste tot. 

Foto: Mondo News, Digi 24, Realitatea TV