METEO: Cea mai calda dimineata din ultimii 50 de ani

METEO: Dimineata de vara la mijlocul lunii martie. Romania a avut parte de cea mai calda dimineata din ultimii 50 de ani, au informat meteorologii. Miercuri, 19 martie, partea de nord-vest a tarii si, izolat Moldova, a inregistrat temperaturi nocturne ce nu au coborat sub 11 grade, cele mai ridicate din intervalul 1961-2012.

METEO: Mercurul din termometre din cea mai calda dimineata din Romania din ultimii 51 de ani a inregistrat temperaturi cu aproape 8 grade mai mari decat ar fi normal pentru aceasta perioada a anului. Potrivit meteorologului Gabriela Bancila, citata de Romania TV, miercuri dimineata au fost 9 grade Celsius la Zalau, 8 grade la Baia Mare si 7 grade la Satu Mare.

Citeste si: METEO: VREMEA SE INCALZESTE, UITE CE TEMPERATURI VOR FI PANA IN 30 MARTIE

METEO: In general, in toata tara au fost temperaturi mari, iar miercuri se asteapta ca in sudul tarii sa ajungem la temperaturi de 23-24 grade, apropiate de limita climatologica a unei zile de vara.

Totodata, ziua de azi va fi bogata in fenomene meteorologice:- ploi de vara in Centru si Moldova, dar si vant, care va atinge, la rafala, viteze de 50-55 km/h, iar la munte peste 80 km/h.

Spre sfarsitul saptamanii ne vom astepta la temperaturi de 25-26 de grade.

Sursa foto: stiri.covasnamedia.ro