METEO: Cea mai scazuta temperatura din tara, minus 11 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Tempraturile au scazut considerabil in intreaga tara, in ultimele 24 de ore, astfel ca cea mai scazuta temperatura s-a inregistrat, joi dimineata, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborat pana la minus 11 grade Celsius, transmite Mediafax.

Minima de minus 11 grade Celsius s-a inregistrat la ora 6.30 si a stagnat la aceeasi valoare timp de o jumatate de ora. Meteorologul Pal Emeric de la Centrul Meteorologic Targu Mures a afirmat ca valoarea termica inregistrata la Miercurea Ciuc este cea mai scazuta temperatura din tara an actualul sezon.

Si la Toplita a fost ger. Aici, valorile termice au coborat pana la minus 10 grade Celsius, iar in celelalte localitati ale judetului minimele au fost de minus 9 grade Celsius la Joseni si la Statia Meteo Bucin.

Cea mai ridicata temperatura consemnata, joi dimineata, de meteorologii din Harghita a fost de minus 7 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.
in judet este bruma si inghet la sol, iar pe Varful Bucin stratul de zapada masoara 11 centimetri, mai noteaza Mediafax.

Minima absoluta a lunii noiembrie in judetul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, a fost consemnata in anul 1993 la Miercurea Ciuc, iar temperatura maxima absoluta, de 21,9 grade Celsius, a fost masurata in 5 noiembrie, acest an, la Statia Meteo din aceeasi localitate.

Foto: Realitatea