METEO: Cum va fi vremea joi si vineri

Vremea se mentine deosebit de calda pentru aceasta perioada, in special in regiunile din sudul si sud-estul tarii, unde se vor inregistra maxime de pana la 19 grade Celsius, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Joi

Vremea in tara

Cel mai cald va fi pentru romanii din regiunile sudice si sud-estice, unde vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta data. Totodata, in celelalte zone, desi mercurul din termometre va inregistra o scadere usoara, vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada a anului, informeaza ANM.

Joi, temperaturile minime se vor situa intre -2 si 6 grade, iar temperaturile maxime intre 7 grade, in nordul Moldovei, si 19 grade, in Lunca Dunarii. In vestul, nordul si centrul tarii, pe timpul zilei si in prima parte a noptii se vor inregistra ploi locale, slabe cantitativ. La altitudini mari in Carpatii Orientali, cu totul izolat si trecator, precipitatiile ar putea sa fie sub forma de lapovita sau ninsoare.

Vremea in Bucuresti

Joi, temperatura maxima va fi de 16-17 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 4 grade. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si conditii de ceata dimineata. Vantul va sufla slab pana la moderat.

Vineri

Vremea in tara

In ultima zi lucratoare a acestei saptamani, cerul va fi innorat si vantul va sufla slab. Vremea va continua sa fie mai calda decat in mod normal, in special in vest, centru si la munte. Comparativ cu ziua de joi, temperaturile maxime vor fi in scadere, ajungand pana la 16 grade in Dealurile de Vest. Cele minime nu vor depasi 9 grade.

Vremea in Bucuresti

In Capitala continua sa fie destul de cald, desi valorile termice sunt in scadere fata de joi. Vantul va sufla moderat, iar cerul va fi noros. Temperatura maxima va fi in jurul a 10-11 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 4 grade.

 

Sursa foto: trm.md