NOWCASTING. Meteorologii avertizeaza ca vin ninsori insemnate cantitativ in aproape toata tara

Vin ninsorile in aproape toata tara. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, in urma cu putin timp, o atentionare nowcasting de ninsori valabila pentru orele urmatoare in aproape toata tara, incepand din Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea si Muntii Banatului.

Meteorologii sustin ca va ninge pana la sfarsitul weekend-ului. Daca pana maine ninsorile vor fi locale, incepand de vineri dupa-amiaza deasupra tarii noastre va ajunge un ciclon din Mediterana, care va aduce mai multe precipitatii, care pana sambata si duminica vor acoperi toate regiunile tarii. 

Guvernul a anuntat in urma cu putin timp ca se va reuni in Comandament de urgenta la ora 13.00.

Potrivit ANM, incepand de vineri, ora 18, si pana duminica, 26 ianuarie, la ora 12, se vor inregistra ninsori viscolite si racirea accentuata a vremii.

In intervalul mentionat vremea se va inrautati si vor fi precipitatii in toata tara. Va ninge si se va depune strat consistent de zapada in Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei, in sudul Moldovei, precum si in zona Muntilor Banatului, a Carpatilor Meridionali si de Curbura. Cantitatile de precipitatii vor depasi pe arii restrânse 20 l/mp in 24 de ore. Vântul se va intensifica cu precadere in sudul si sud-estul tarii, unde va avea viteze de peste 60….70 km/h, viscolind ninsoarea.

Vor fi precipitatii mixte si se va depune polei in Banat, sudul Dobrogei, iar la inceputul intervalului si in sudul Olteniei. Vremea se va raci, mai ales in estul si sud-estul tarii, unde va deveni geroasa in cursul noptilor si al diminetilor.

In cursul diminetii de 24 ianuarie, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor prognozate, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Totodata, meteorologii au emis o atentionare de polei, valabila pana diseara, in Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Vaslui si Galati. De asemenea, pana in jurul pranzului atentionarea de polei este valabila in judetele Arges, Dambovita, Ilfov, Ialomita si in municipiul Bucuresti precum si drumurile nationale si europene aferente.