METEO. Saptamana viitoare, din nou canicula! Valul de caldura vine tocmai din Africa de Nord

vreme-meteo-prognoza-august

Intreaga Europa resimte temperaturile extreme aduse de un val fierbinte care vine tocmai din Africa de Nord. In Ungaria s-a aflat in vigoare, sambata, Codul Rosu de canicula, valori termice ridicate inregistrandu-se si in Austria, Polonia si Croatia. In Romania se anunta zile de foc pentru saptamana viitoare.

Dupa o scurta perioada in care atmosfera a fost respirabila, Europa se afla din nou sub avertizari meteo de temperaturi extreme. In aproape toate tarile Europei Centrale se inregistreaza valori termice extreme, fiind in vigoare zilele acestea Coduri Portocalii sau Rosii in tari precum Austria, Polonia, Croatia si Ungaria. Astazi a fost Cod Rosu in Ungaria, Austria a fost vizata si ea de un Cod Portocaliu. Croatia a avut sambata tot Cod Rosu, iar Cehia s-a aflat sub Cod Galben.

In Romania, avertizarea transmisa de meteorologi anunta o vreme foarte calda. Canicula se va accentua saptamana viitoare, in special in zilele de marti, miercuri si joi. Potrivit ANM, gradul de disconfort va atinge si depasi pragul critic. Temperaturile vor urca pana spre 36…37 de grade Celsius, in special in sud si sud-est.

In noaptea de vineri spre sambata vor aparea conditii de ploaie, instabilitatea atmosferica urmand a persista si in zilele de sambata si duminica.

Foto: jclao.com