Metoda “Accidentul”, grup infractional destructurat

Politistii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6, au pus in aplicare noua mandate de perchezitie, in vederea destructurarii unui grup specializat in comiterea de infractiuni de inselaciune prin METODA “ACCIDENTUL”, informeaza DGPMB printr-un comunicat de presa.

Astfel, pe fondul mai multor sesizari, politistii Sectiei 22 au documentat activitatea membrilor grupului infractional, stabilind in sarcina acestora faptul ca, prin inventarea unui ACCIDENT RUTIER in care ar fi implicata o persoana apropiata, solicitau telefonic partilor vatamate o suma de bani, pentru rezolvarea situatiei ivite.

Cu ocazia perchezitiilor efectuate in cursul zilei de luni, atat pe raza municipiului Bucuresti, cat si in localitati din judetele Giurgiu, Ilfov si Calarasi, politistii bucuresteni au identificat 38 telefoane mobile, 36 cartele SIM, sase incarcatoare, patru acumulatori si mai multe inscrisuri.

Citeste si: METODA ACCIDENTUL: OPT SUSPECTI, DINTRE CARE CINCI DETINUTI DE LA PENITENCIARUL GIURGIU, AU PRIMIT NOI MANDATE DE ARESTARE

Totodata, s-a stabilit faptul ca membrii GRUPULUI INFRACTIONAL sunt barbati cu varste cuprinse intre 22 si 34 de ani, banuiti de savarsirea a 15 infractiuni de inselaciune, noua dintre acestea fiind ramase in forma de tentativa, datorita interventiei prompte a politistilor bucuresteni.

Prejudiciul total a fost estimat la suma de 180.000 de lei.

Activitatea a fost realizata cu sprijinul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale — I.G.P.R. si al politistilor din cadrul I.P.J. Calarasi, precum si in colaborare cu Administratia Nationala a Penitenciarelor — Penitenciarul Giurgiu.

Cercetarile sunt continuate de judiciaristii Capitalei, sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune si complicitate la inselaciune, precum si tentativa la inselaciune, cu noua banuiti in stare de retinere

Sursa foto: adevarul.ro