Metoda ACCIDENTUL: Opt suspecti, dintre care cinci detinuti de la Penitenciarul Giurgiu, au primit noi mandate de arestare

Cinci detinuti incarcerati in Penitenciarul Giurgiu, suspectati de inselaciune prin metoda “ACCIDENTUL”, au primit noi mandate de arestare, vineri seara, in dosarul instrumentat de Politia Prahova, in dosar fiind arestate si trei femei.

Judecatoria Ploiesti a emis, vineri seara, mandate de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile pe numele celor opt persoane, suspectate de inselaciune prin metoda “accidentul”, care au fost conduse la sediul Politiei Municipiului Ploiesti joi, in urma a cinci perchezitii, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, Georgian Dragan.

Cinci dintre cei opt suspecti arestati preventiv sunt barbati detinuti in Penitenciarul Giurgiu, ceilalti trei suspecti fiind femei.

Cei opt suspecti au fost condusi si audiati, joi, la sediul Politiei Municipiului Ploiesti, in urma a cinci Perchezitii facute in Bucuresti, Chiajna, Barcanesti, Dumbrava si in Penitenciarul Giurgiu intr-un dosar de inselaciune prin metoda “accidentul”. La perchezitiile facute in Penitenciarul Giurgiu politistii au descoperit telefoane mobile, cartele SIM si accesorii pentru telefoanele mobile.

In acest dosar politistii au identificat zece parti vatamate si au stabilit un prejudiciu de 30.000 de lei.

Metoda “ACCIDENTUL” este una dintre cele mai folosite metode de inselaciune din ultima perioada, iar in cele mai multe dintre situatii cei care sunt inselati sunt batrânii. Victimele infractorilor primesc un telefon prin care apelantul spune ca este fiul sau fiica si ca a fost implicat intr-un accident rutier grav, in urma caruia trebuie sa despagubeasca victima accidentului si sa plateasca avocatul. Infractorii cer victimelor sa nu spuna nimanui despre ce s-a intâmplat si sa trimita urgent sume mari de bani prin transfer rapid.