Metrorex a reziliat cotractul cu firma sindicatului pentru publicitatea de la metrou

Metrorex a reziliat contractul cu firma sindicalistilor Sindomet Comserv SRL, prin care aceasta obtinea cea mai mare parte a sumelor de bani incasate din publicitatea afisata in statiile de metrou.  

De asemenea, Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) Metrorex a aprobat o inversare a procentelor pe care compania le obtinea din inchirierea spatiilor comerciale din statiile de metrou.

„S-a luat deja decizia, i-am si notificat, in doua saptamani contractul pe publicitate este desfiintat. Le contractul cu spatiile comerciale, AGA a votat o inversare a procentelor pe care Metrorex le impartea cu Sindomet. Astfel, daca pana acum sindicatul incasa 75%, si noi 25%, acum impartirea se va face 60% noi, 40% ei. Mai mult, am mandat de la Consiliul de Administratie sa negociez partea noastra pana la 90%, ceea ce voi si face. Nu vor, la revedere!”, a spus, Aurel Radu, directorul general al Metrorex citat de economica.net.

Citeste si: Metrorex vrea sa rezilieze contractul cu Sindomet si sa scoata din statii magazinele de textile si covrigariile

Noul contract de inchiriere al spatiilor din statiile de metrou va contine si un Cod de Bune Practici, prin care vor fi stabilite tipul de activitati comerciale care vor putea fi desfasurte aici. „Fara tiganeala, fara lenjerie intima la vanzare si fara patiserii care umplu statia de mirosuri suspecte. Am vrea sa vedem magazine moderne, eventual lanturi multinationale”, a mai spus Radu.

Infiintata in 1992, firma Sindomet Comserv SRL gestiona toate spatiile comerciale din incinta metroului, precum si o parte din spatiile publicitare, la gestionarea carora mai participa alte trei firme. Firma mai gestioneaza si unitatile de cazare destinate exclusiv membrilor de sindicat. Actionar unic la aceasta firma este Uniunea Sindicatelor Libere Metrou, sindicat condus de Ion Radoi, fost senator PSD. Firma a inregistrat in perioada 2007-2012 un profit net de aproximativ 1,1 milioane de euro, cu venituri de aproximativ 5,5 milioane de euro. Contractul dintre firma sindicatului de la metrou si compania Metrorex avea un raport al impartirii veniturilor de 75% in favoarea Sindomet Conserv SRL.