Metrorex ar putea renunta la cardurile contactless comune cu RATB

Metrorex ar putea renunta la cardurile contactless comune cu transportul de suprafata, din cauza unei datorii in valoare de aproximativ 20 de milioane de lei pe care Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) o are fata de Metrorex.

Directorul Metrorex, Aurel Radu, sustine ca s-au purtat negocieri cu reprezentantii RATB, insa in urma carora s-a decis in consiliul administrativ ruperea protocolului in perioada imediat urmatoare. De precizat ca datoria provine din titlurile de calatorie incasate de RATB pe cardurile comune pentru RATB si metrou.

“Avem probleme cu RATB-ul pentru ca au sa ne dea niste bani. Este vorba de o datorie de circa 20 milioane lei. Acestia sunt banii incasati de ei, pe titlurile noastre de calatorie. Cert e ca dansii ne-au deturnat banii. Pe romaneste ne-au furat banii si i-au folosit in scopurile lor, desi nu aveau acest drept. Am mers in instanta, acum am inteles ca au si probleme. Am fost la negocieri cu dansii, am avut cateva intalniri, se pare ca si rupem acest protocol cat de curand pentru ca s-a luat decizia in consiliul administrativ”, a declarat, pentru B365.ro, directorul general al Metrorex.

Afla aici detalii despre magistrala 7 de metrou

In situatia in care se va rupe protocolul dintre Metrorex si RATB, bucurestenii vor trebui sa-si achizitioneze tichete de calatorie separate pentru calatoriile cu metroul.

“Pe perioada intreruperii protocolului nu se vor mai elibera carduri comune pentru metrou si RATB”, a explicat Marin Aldea, director Managementul Operatiunilor, in cadrul Metrorex. 

Foto: biziday.ro