METROREX: SAPATURILE la MAGISTRALA 5 DE METROU au fost FINALIZATE pe tronsonul Academia Militara – Raul Doamnei

METROREX a anunta miercuri, printr-un comunicat de presa, FINALIZAREA SAPATURILOR la MAGISTRALA 5 DE METROU pe distanta Academia Militara – Raul Doamnei, lucrari care au fost executate cu cele doua TBM-uri – Tunelling Boring Machine, botezate “Sfanta Filofteia” si “Sfanta Varvara”.

Potrivit sursei citate, lucrarile s-au derulat in conditii tehnice si de siguranta, cu functionarea corespunzatoare a tuturor instalatiilor utilizate la realizarea tunelurilor.

Citeste si: Lucrarile la METROUL din DRUMUL TABEREI sunt realizate in proportie de 75 la suta

METROREX estimeaza ca in a doua jumatate a lunii martie TBM-urile vor relua sapaturile de la statia Academia Militara spre statia Eroilor. Termenul preconizat pentru darea in folosinta a tronsonului Raul Doamnei – Eroilor 2 este al doilea semestru al anului 2016, se mai arata in comunicat.

“Prin construirea noii magistrale de metrou se va oferi o cale de transport de mare capacitate, sigura, confortabila, rapida si directa, ceea ce va genera o crestere a atractivitatii retelei de metrou si implicit va degreva transportul de suprafata atat public cat si privat”, se spune in text.

Citeste si: CONTRACT de peste 67 milioane lei pentru LUCRARI SUPLIMENTARE la Magistrala 5 de metrou

Lucrarile la magistrala 5 de metrou pe sectiunea Raul Doamnei – Eroilor sunt finantate din fonduri structurale nerambursabile, in cadrul Programului Operational Sectorial Transport 2007-2013.

Sursa foto: forum.metrouusor.com