METROREX suplimenteaza numarul de trenuri in urma SCANDALURILOR legate de AGLOMERATIE

Ca urmare a aglomeratiei si incidentelor neplacute din ultima perioada, METROREX a decis sa suplimenteze numarul de trenuri care circula la orele de varf, informeaza Mediafax. Astfel, intre 07:00 si 09:00 si intre 17:00 si 19:00, intra pe magistralele 1 si 3 doua trenuri in plus, iar pe magistrala 2 o garnitura in plus.

Asadar, acum, pe magistrala 2 circula 22 de trenuri (1 tren suplimentar) la un interval de 3 minute, maximul posibil, din punct de vedere tehnic, in prezent, arata un comunicat al companiei METROREX. Pe magistrala 1 circula 21 de trenuri (2 trenuri suplimentare), iar pe magistrala 3 circula 15 trenuri (2 trenuri suplimentare). La orele de varf, atat pe magistrala 1, cat si pe magistrala 3 se circula la un interval de 3 minute intre Nicolae Grigorescu si Eroilor si de 6 minute pe restul distantei.

METROREX mai anunta ca, de la 1 decembrie vor intra in vigoare noi grafice de circulatie a trenurilor de metrou pe magistralele 1 si 3, pentru diminuarea intervalelor de circulatie, astfel: 2 minute intre Nicolae Grigorescu si Eroilor si 5 minute pe restul distantei. METROREX va lua masuri si pentru indrumarea calatorilor cu privire la alegerea traseelor optime de acces si transport, catre zonele de peron cu incarcare redusa, dar si pentru limitarea accesului in statii in situatii de supraaglomerare sau de urgenta. Masurile au fost adoptate in special pe magistrala 2 de metrou.

Sursa foto: adevarul