METROREX vrea sa cumpere APA PLATA de 400.000 de mii de euro

Administratorul metroului bucurestean vrea sa achizitioneze APA MINERALA PLATA printr-un acord-cadru cu o durata de 48 de luni si o valoare estimata de 1,86 milioane lei (0,4 milioane euro), inclusiv TVA.

“Sursele de finantare a contractului ce urmeaza a fi atribuit sunt asigurate din subventie de la bugetul de stat si venituri proprii”, se arata in anuntul de participare lansat de companie in SEAP.

CITESTE SI: S-a dat startul LUCRARILOR la TUNELELE Magistralei 4 de METROU 

METROREX estimeaza ca va incheia in cadrul acestui acord intre patru si opt contracte subsecvente, cu o durata cuprinsa intre 6 si 12 luni. Valoarea minima estimata a unui contract subsecvent este de 148.200 lei, iar cea maxima de 376.200 lei. Acordul prevede furnizarea a peste 2,5 milioane de litri de APA MINERALA PLATA, ambalata in recipienti din material de plastiv, cu o capacitate cuprinsa intre 15 si 20 de litri. Furnizorul va fi selectat prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut, iar firmele interesate de acest proiect pot depune ofertele pana la 22 iulie.

In caietul de sarcini aferent procedurii se arata ca acordul presupune asigurarea a 308 de dozatoare (water cooler), inclusiv instalarea, service-ul sI igienizarea acestora, precum si a peste 600 de bidoane. O alta solicitare este livrarea zilnica a circa 20 de pahare de unica folosinta la sediul companiei.“Prin APA MINERALA PLATA se intelege o apa pura din punct de vedere microbiologic, care isi are originea intr-un zacamant/ acvifer subteran si este exploatata prin una sau mai multe emergente naturale sau foraje”, se arata in document.

CITESTE SI: ZIUA EUROPEI, sarbatorita la METROU

METROREX are peste 4.000 de salariati si este detinuta de stat, prin Ministerul Transporturilor. Afacerile companiei,  determinate in principal de  veniturile din transportul calatorilor si subventiile de la bugetul de stat, au crescut cu 8% anul trecut, la 569 milioane lei. Compania a incheiat anul 2014 cu profit zero, dupa un rezultat negativ de 64 milioane lei in anul precedent.

La finele lunii martie, tarifele de calatorie de metroul au fost scumpite cu pana la 33%, ajustarea vizand cresterea veniturilor proprii METROREX cu aproximativ 1 milion de euro lunar. Potrivit MT, suma este necesara acoperirii deficitului de finantare a companiei pe acest an.

Sursa foto: economica.net