Metrorex vrea sa rezilieze contractul cu Sindomet si sa scoata din statii magazinele de textile si covrigariile

Metrorex vrea sa cumpere 51 de trenuri noi

Metrorex intentioneaza sa rupa contractul cu firma Sindomet Comserv care inchiriaza spatiile comerciale din statiile de metrou si sa scoata din statii magazinele de textile, patiseriile si covrigariile. 

Decizia va fi luata in Consiliul de Administratie (CA) al Metrorex. Conform contractului cu firma Sindomet Comserv, controlata de liderul de sindicat Ion Radoi, Metrorex ramane cu doar 25% din banii incasati, trnasmite Economica.net.

Directorul Aurel Radu a declarat ca, dupa reziliere, exploatarea spatiilor comerciale va fi scoasa din nou la licitatie intr-o asociere mai avantajoasa pentru Metrorex in care companiei de stat sa-i ramana mai mult de jumatate din banii incasati, informeaza Economica.net.

„Este dorinta mea sa se rezilieze contractul cu Sindomet, un contract defavorabil pentru Metrorex. Voi cere asta in urmatorul CA, care se va intruni intr-o saptamana, in doua, oricum destul de repede. Vom scoate din nou la licitatie exploatarea spatiilor comerciale, nu intentionam sa ne ocupam doar noi de asa ceva, treaba noastra este sa asiguram buna functionare a metroului”, a precizat Radu.

Citeste si: Primul tunel de metrou din Drumul Taberei a fost finalizat

Pentru exploatarea spatiilor comerciale din statii, conducerea Metrorex vrea sa se asocieze ulterior cu o firma, sau grup de firme, in care sa detina majoritatea actiunilor. Dupa posibila reziliere a contractului cu Sindomet, noul contract de inchiriere al spatiilor Metrorex va contine si un Cod de Bune Practici. Acesta va stabili tipul de activitati comerciale care vor putea fi desfasurte in statiile de metrou.

„Fara tiganeala, fara lenjerie intima la vanzare si fara patiserii care umplu statia de mirosuri suspecte. Am vrea sa vedem magazine moderne, eventual lanturi multinationale”, arata Radu.Iinfiintata in 1992, firma Sindomet Comserv SRL gestioneaza toate spatiile comerciale din incinta metroului, precum si o parte din spatiile publicitare, la gestionarea carora mai participa alte trei firme. Firma mai gestioneaza si unitatile de cazare destinate exclusiv membrilor de sindicat, dintre care cel mai cunoscut este Zamora, din Busteni.